cyymek Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Witam Będę robił zmiany w obsadzie i proszę o rady co dokupić że by była miła atmosfera w akwa i kolorowo. Aktualna obsada po przejściach to: 5 x kirysek sterby 5 x otosek 6 x neon czerwony 1 x harem p. kakadu prętniki i gurami oddałem bojka niestety też Myślę o niewielkich rybkach.Możliwe że będę miał krewecie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Ja dokupiłabym neonów do 10 i tak bym to zostawiła. Na krewetkach się nie znam więc nie doradze. Otosków w sumie też można dokupić ale tak to nic więcej bym nie wciskała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Jeżeli myślisz o krewetach to najlepiej jak byś pozbył sie p. Kakadu, zamiast nich możesz dać p. Ramirezy (nie interesują się krewetkami). Neony czerwone możesz zamienić na jaką kolwiek małą rybę ławicową (razbory, neony inessa, neony czarne itp. ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyymek Posted December 6, 2009 Author Share Posted December 6, 2009 Nie chcę zamieniać tylko dodać do obecnej obsady. Myślę o jakiejś parce czy haremie. A może z 4-5 sztuk danio pręgowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba92 Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Jesli nie chcesz nic zmieniac dokup neonów i obsada bedzie w porzadku. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Jeżeli myślisz o krewetach to najlepiej jak byś pozbył sie p. Kakadu, zamiast nich możesz dać p. Ramirezy (nie interesują się krewetkami). Neony czerwone możesz zamienić na jaką kolwiek małą rybę ławicową (razbory, neony inessa, neony czarne itp. ). Moje ramirezy interesowały się krewetkami aż za bardzo. Trzeba obsadzić zarośnięty baniak jakimś płodnym gatunkiem - Fire Red, Babaulti itp., wtedy jest szansa na utrzymanie populacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts