paulinka17_90 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Witam. Mam problem ostatnio dostałam roślinki od znajomego, były bardzo ładne i kiedyś już je miałam i z dnia na dzień zniknęły zostały same "patyczki" nie wiem czemu potem rybki zrobiły się strasznie osowiałe leżą na dnie i nie pływają nie wiem co zrobić Proszę o pomoc. Akwarium 100l 3 molinezje, duży welonek glonojad 25cm i dwa 15cm i rybka zjadająca ślimaki ale nie wiem jak się nazywa.Dorzucę zdjęcia żeby było wiadomo jak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaron Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Roślinkę zjadły rybki (molinezje i welonek) i teraz wylegują się po przejedzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Może zacznijmy od tego, że masz źle dobraną obsadę? Welon-odpada "Glonojad" odpada I te dwie rybki zjadające ślimaki to pewnie Bocje Wspaniałe, no a może inne, tego nie wiemy bo nie pokazałeś nam ich zdjęcia Przy takiej obsadzie musiałbyś mieć rośliny twardolistne. Nie wspominając o tym porcelanowym czymś na środku akwarium, też radze to wyciągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 rośliny zeżarte a teraz ryby trują się amoniakiem i jego pochodnymi .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulinka17_90 Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Więc tak ten zameczek na środku to mam już od 9 lat i nic sie nie działo roslinki rosły przy takiej obsadzie rybek i nic sie nie działo a miałam więcej molinezji około 10 i było ok a dzisiaj kolejna mi zdechła i zostały tylko 2 moli. jeszcze jakis czas temu roslinki rosły mi strsznie duże a teraz nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abaddon84 Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Podaj swoje parametry wody wtedy będziemy mogli ci jakoś bardziej pomóc. Bo poza tym że obsada jest do bani to pewnie parametry też skoro nagle rybki zaczeły ci zdychać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ficiek Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Więc tak ten zameczek na środku to mam już od 9 lat i nic sie nie działo[...]Chodzi o walory estetyczne. Akwarium ma jak najlepiej oddawać prawdziwe środowisko ryb, gdzie raczej nie ma zamków, plastikowych wraków statków, czy wypuszczających bąbelki kufrów ze skarbami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts