LOL97 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Kiedy tylko dojdę to ładu z moim 25L, chciałbym jakoś urządzić moje puste akwarium 10L (prostokątne). Filtr zapewne jakiś kaskadowy, grzałka jeszcze nie wiem, oświetlenie też się zastanowię, ale obsada ... czy mogły by tam mieszkać na sam początek z 3-4 krewetki Red Cherry ? I może ślimak ampularia. Czy 10L nie jest na nie za małe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shem Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Na krewetki za małe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk_924 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 mcharium + ślimak może Helena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOL97 Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 No szkoda ... Będzie dalej stało puste ... Bo jakoś akwarium z ślimakiem mnie nie kręci. POZDRAWIAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Burzyk Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Z początku myślałem że się pomyliłeś ale widzę że to faktycznie 10l Tak jak pisali koledzy wyżej nie myśl nawet o krewetkach. Możesz go obsadzić mchami i roślinami i kupić ślimaczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Ja np. mam osobne akwarium , też 10L w nim choduję rośliny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted December 29, 2009 Share Posted December 29, 2009 Ja jak bym miał takie akwarium w zasięgu, zrobiłbym, tak że wsadzałbym tam młode roślinki, aby urosły, następnie wkładałbym je do większego akwarium, bądź gdyby w tych 25 l rozmnożyły mi się rybki to narybek wsadziłbym do tego akwarium, a jako towarzystwo miałyby ślimaka Gdyby ci narybek podrósł mógłbyś go odsprzedać albo znajomemu albo do zoologa, a co za tym idzie?- fundusze, na nowe akwarium(jeślibyś tylko zapragnął większy baniaczek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztop Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 ja się zgadzam z GostMati ale chyba może być tam sam bojownik ze ślimakami Tylko wtedy nie wpuszczaj tam rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts