Killer Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Mam do zaprezentowania kawałem mojego podwodnego świata . Jest to moje pierwsze akwarium, ma 4 tygodnie. Porady mile widziane. Akwarium: 63l (60cmx30cmx35cm) Filtracja: Aquael FZN-2 Grzałka: Aquael 100Watt Oświetlenie: świetlówka Flora 18W, żarówka (zwykła) 25W Rośliny: -Nurzaniec Śrubowy, -Echinodorus Red Indian, -Moczarka, -Mech, -Ludwigia, -Rogatek. Ryby: -2 Gurami Mozaikowy, -12 Neon Innesa, -5 Kirysek Pstry, -1 Otosek. W najbliższym czasie obsada się zmieni na: -8 Brzanka Pięciopręga -5 Kirysek Pstry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Tak bardzo źle nie jest. Trochę mnie razi bardzo częsta przypadłość u wielu osób - żwir ułożony a'la blat, czyli płasko. Zwykłą żarówkę wymień na świetlówkę kompaktową, czyli po prostu na żarówkę energooszczędną. Raz że kompakt o tej samej mocy będzie świecił znacznie jaśniej [więcej światła dla roślin], a do tego nie będzie tak grzał wody - szczególnie że masz nawet trochę za mocną grzałkę i dogrzewanie wody nie jest potrzebne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts