Administrator ahaed Posted November 20, 2009 Administrator Share Posted November 20, 2009 Skoro moda na małe akwa to i ja coś postawiłem . Miało być 54l, ale niestety nie mam miejsca aby je normalnie postawić. Nie będę stawiał przecież zbiornika na podłodze . Z tegoż też powodu musiałem się zdecydować na mniejszy litraż. Baniak całkiem świeży i wodzie jeszcze pływa syf. Za niedługo powinna się wyklarować. Kilka szczegółów: Zbiornik postawiony 19.11.2009. Akwarium: 30x20x20 cm czyli 12l Oświetlenie: W obecnej chwili świetlówka 8W, coś trzeba pomyśleć nad czymś konkretnym (ładna belka nad akwarium, może LED-y) Filtracja: Elite mini A120 , włóknina jako wkład Ogrzewanie: Brak. Wystrój: Kilka kamoli, drobne korzenie, podłoże drobny piach i garść bardzo drobnego keramzytu.Tło:kartka białego papieru odsunięta 2cm od akwarium Roślinność: Gałęzatka. Dojdzie mała ilość mchu. Mieszkańcy: Brak. Koniec tego pisania, bo i tak to czytacie w drugiej kolejności ;p. Pora na jakieś zdjęcia: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 ahaed znowu mnie zadziwiasz ile masz baniaków w domu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 piękne wzgórza ...wygląda tak naturalnie że aż za naturalnie ;P ahaed kolejne twoje mistrzostwo świata Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Wyjdź bo zawyżasz poziom forum Zapowiada się kolejne zwyciestwo w konkursie, tym razem raczej o wyższej randze. Ale doczepię się gałęzatki. Zastąp to mchami albo heńkiem cuba bo gałęzatka jest po prostu brzydka i psuje efekt. ps. znów 3 minuty?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Ahaed! To co ja teraz powiem to nie jest żadna wazelina... bacznie się przyglądam Twoim akwariom i wyjść z podziwu nie moge Akwarium można zatytułować małe wielkie cudo Potrafisz nie jednego akwarystę w kompleksy wprowadzić ! Brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Niom ... akwarium jak każde, które wyjdzie spod twojej ręki- rewelacyjne. Masz do tego łeb Tylko pytanie co zasadzisz na ostatni plan, na te pagórki ;p Powodzienia Wyjdź bo zawyżasz poziom forum Zapowiada się kolejne zwyciestwo w konkursie, tym razem raczej o wyższej randze. Ale doczepię się gałęzatki. Zastąp to mchami albo heńkiem cuba bo gałęzatka jest po prostu brzydka i psuje efekt. Zgodzić się muszę ... flame moss ? edit. Kto powiedział, że ja krzyczeć na Ciebie nie chcę ? No więc moje stare powiedzonko "Kicha i chłam !" "Feee" "Bleble bubu" AAAAAAA Już lepiej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Kolego zawyżasz poziom. Opanuj się bo bana dostaniesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 20, 2009 Author Administrator Share Posted November 20, 2009 Jucha: Noooo dobra, już więcej nie będę . Obiecuje . A co do roślinek, to coś tam jeszcze dojdzie. Teraz już sklepy pozamykane, ale w poniedziałek się coś poszuka . Dziękuje za komentarze, ale może wreszcie by ktoś pokrzyczał ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 nie wiem co powiedzieć... PIKNE aż oczy bolą ja nie mam ani jednego powodu by krzyczeć Juz wiem o co sie przyczepię, że nie stoi w moim mieszkaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Ja pokrzycze Daj fote całego akwa komentować nie będę bo w piórka obrośniesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 20, 2009 Author Administrator Share Posted November 20, 2009 Osz ty ;p Jak zrobię coś z oświetleniem to wkleję fotę całego zbiornika. Stoi ono obok 54l, więc będziecie mieć porównanie co do wielkości zbiorników . Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Ahaed... Brzydal jesteś i tyle...! Jak możesz nam to robić? To naprawdę takie trudne zrobić coś brzydkiego? Wystarczy się trochę postarać i każde badziewie wyjdzie... A ty tylko kolejnego "mistrzunia" nam tu zapodałeś No debeściak jesteś po prostu... A ta gałęzatka to taki wyraz twojej wściekłości pewnego pięknego dnia...? Zmordowałeś ją nieludzko, ale... mi się podoba Tak przyjemnie podkreśla te głazy. Jak dla mnie, powinna zostać... PS. Jak cię dzisiaj zaczną plecy swędzieć to znaczy, że to już piórka kiełkują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Ahaed tobie sie naprawdę nudzi . Co do akwarium jednym słowem zaczepiaste. Mam prośbę, mógłbyś zrobić fotke jak masz oświetlenie zamontowane? Bo chce coś wykombinować i nie wiem jak zamontować . A ty to wariat po prostu w tym jesteś ! Edit: zapomniałem sie zapytać skąd masz te kamieniole ? Co to za rodzaj kamienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lilij@ Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 brak słów po prostu piękne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max58 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Szkoda że nie 30x tyle , bo byłoby piękne Malawi... - do tego trochę rybek z grupy Mbuna! Bajka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
moniczka Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Chciałam na ciebie pokrzyczeć, a tu dooopa. Znowu nie mam się do czego przyczepić . Świetne akwa i sprawia wrażenie takieeeeeeeeeeeegoooo wieeeelkiego. Jak dla mnie 6+. Chyba będę musiała Cię zatrudnić do mojego Piszesz się na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Nie gadam już z tobą. Przeginasz pałę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 21, 2009 Author Administrator Share Posted November 21, 2009 A chciałem dać nowe fotki zbiornika, ale widzę że nikt mnie już tutaj nie lubi ;p i jestem stąd wyganiany ;p . To ja sobie idę gdzie indziej ;p , wypchajcie się sianem ;p paaaa . Dzisiaj była mała podmianka wody i wymiana włókniny w filtrze. Zmętnienie wody jest już powoli prawie niewidoczne. Niestety tak drobny piach jako podłoże, wywołuje tuman pyłu przy każdym poruszeniu czegokolwiek w zbiorniku. Więc włóknina w filtrze się nie "nudzi" . Prawdopodobnie będzie musiała być wymieniana stosunkowo często. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 Ahaed prawie wszyscy . No to przynajmniej Twojemu filtrowi sie nie nudzi ; //. Wstaw nowe fotki! Zrób to dla mnie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 eeee no gdzie te foty Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted November 21, 2009 Share Posted November 21, 2009 ahaed, wklejaj fotki całościowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted November 22, 2009 Author Administrator Share Posted November 22, 2009 Nic nie robicie, tylko po mnie krzyczycie . Nie lubię was już ;p . No dobraaa, niech Wam będzie. Porównanie 54l z 12l : Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 nie ma duzej róznicy obydwa baniaczki piękne ahaed wynocha z forum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 opisze to jednym słowem: piknie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Ahmed, kartkę wyprasuj, bo ci się wygniotła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts