mar-pow Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Witajcie, mam pytanko co byście dosadzili jeszcze w moim akwa? Roślina przy filtrze dobrze się rozrasta i niebawem zakryje zupełnie filtr. Jeśli chodzi o typy roślin to raczej mało lub średnio wymagające. Chodzi mi głównie o okolice zaznaczone na czerwono nr 1 i 2. Jeśli chodzi o okolice 3 i 4 to chciałbym zasadzić takie rośliny jak ma Grzesiek (posłużę się zdjęciem Twojego akwarium mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko ) Co to za roślina? . Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Prawdopodobnie ta roślinka to glossostigma, pmiętaj jednak że każda roślinka na trawnik wymaga sporo światła, ponad 0,5 W/L. Dobrym rozwiązaniem może by np. eleocharis Poszukaj jakichś zwartek w wolne miejsca ja bym polecał: cryptocoryne backetti i wendtii "green", na trawniczek jak już mówiłem eleocharis Fotki roślinek sprawdź tu lub na allegro Aha a te budowle kamienne mógłbyś też obsadzic mchem np. flame moss lub willow moss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Na pierwszym foto tam za kamieniami widział bym jakąś reinekę lub bakopę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar-pow Posted November 20, 2009 Author Share Posted November 20, 2009 Aha a te budowle kamienne mógłbyś też obsadzic mchem np. flame moss lub willow moss. A jak to przytwierdzić do kamieni? nitki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Aha a te budowle kamienne mógłbyś też obsadzic mchem np. flame moss lub willow moss. A jak to przytwierdzić do kamieni? nitki ? najlepiej żyłką wędkarską Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Albo jeszcze lepiej siateczką do włosów (do kupienia w prawie każdej drogerii za półdarmo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Ja obsadzałem najprostszą żyłką Flame moss na korzeniu wygląda naprawdę nieźle:P spróbujesz-zobaczysz, na allegro mchy chodzą za grosze, w sumie duzo innych roślin też Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar-pow Posted November 20, 2009 Author Share Posted November 20, 2009 A ile Flame moss potrzebne mi będzie do obsadzenia na korzeniu i tych kamieniach ? Co do miejsca 2 to może być Nurzaniec Gigantea??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts