Jump to content

Recommended Posts

witam ,mam pytanko kupiłam pielęgnice mekka i mam jeszcze pielęgnice zeberki ,zauważyłam że zebry atakują mekki,czy nie zamęczą mi ich .akwa mam 100 l ,ale będę teraz zmieniać na 200l . mam nadzieję że nie jest im za ciasno . w tym akwa jest 4-zebry .gurami 2-mekki i 2glonojady

Nie. Zebry potrzebuja dużego akwa

Uważam że od 200l w górę.

Poczytaj o nich to przejrzysz na oczy !

tak ale mam mekki i nie chcę się ich pozbywać to może je przeniosę to akwa gdzieś 70 -80 l muszę coś wymyślić bo są to piękne rybki proszę o radę

100L TYLKO dla 1 pary , wiem jak sie zachowywuja ,też je hoduje .... żeby trzymać je w innymi pielęgnicami trzeba miec odpowiednio duży zbiornik .... ;] ale mowa o samych zebrach wiec , parka na 100L da rade :P

albo zebry albo mekki ja wybieram zebry mekki miałem nie chciały sie rozmnożyc a parę dużych zebr mam od 3 tygodni i juz mają młode 150 albo i więcej :D trudno policzyc :D mają już 2 tygodnie i 0,5cm są boskie ja trzymam je w 130l gupiki wymiękają przy zeberkach;) 70l to zamało na te pielęgnice

W takim razie ja zadam ci pytanie, Co zrobisz z taką ilością narybku? Rozmnożyć zebry jest łatwiej niż Gupiki(nie ubliżając Gupikom), więc nie sądzę żebyś znalazł chętnych na ten właśnie gatunek ryby.

W takim razie powodzenia życzę, ale najpierw dowiedz się czy ktoś w ogolę przyjmie narybek zanim zaczniesz je znowu rozmnażać bo potem może być problem.

Ps. rozumiem, że temat do zamknięcia?

Share

• Create New...