michal1 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Mam pytanie kupiłem żwirek bazaltowy (taki czarny) do mojego akwa i zastanawiam się czy zrobic taki mix czarne-białe itp. Proszę o pomoc i z góry dziękuje Acha cay ten żwirek będzie wpływał na parametry wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2162 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Na parametry wody nie będzie wpływał. Proponuje zrobić ten mix z białym żwirkiem, bo sam osobiście mam w akwarium ten żwirek bazaltowy i bardzo "zaciemnia" zbiornik. po zgaszeniu oświetlenia woda wydaje się mętna mimo to iż jest czysta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal1 Posted November 14, 2009 Author Share Posted November 14, 2009 Bardzo dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk2009 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 a ja odradzam mieszanie bazaltu i białego żwirku nie wygląda naturalnie to już lepiej kupić zwykły żwir kwarcowy, ja mam bazalt i jestem zadowolony ale to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje "mam w akwarium ten żwirek bazaltowy i bardzo "zaciemnia" zbiornik. po zgaszeniu oświetlenia woda wydaje się mętna mimo to iż jest czysta.." pablo2162 jak nie chcesz ciemnego podłoża to po co kupowałeś bazalt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo2162 Posted November 14, 2009 Share Posted November 14, 2009 Bo na zdjęciach innych akwariów bardzo mi się on podobał i go kupiłem. Nie chcę go teraz zmieniać bo mam pod nim nowy substrat dla roślin i nie chciałbym go zbytnio mieszać, aby nie utracić najcenniejszych jego wartości 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts