lukasz1992 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Czy mógłbym wpuścić trzy otoski do 260 litrowego akwarium z dorosłymi, dużymi skalarami? Chodzi mi o to czy nie zostaną zjedzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Myślę że możesz, ale jak zapewne wiesz otosek to ryba stadna. Jak już to większą ilość, tym bardziej że to 260l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 Mogę dać 5-6? Tylko że nie wiem czy dadzą rady się ukryć, bo kiedyś wpuściłem 3 cm zbrojnika n. przykleił się do szyby i był na gryza dla skalara. A te otoski mają ok 4,5 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 a ja myślę że nie możesz ..otoski to malutkie stworzonka a skoro skalary zjadły ci 3 cm zbrojnika to po co w ogóle to pytanie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 Po to że one mają 4,5 cm i po to że w akwarium wiekszym o 150 l mogą się lepiej schować. Już wiesz droga shaniqo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Po to że one mają 4,5 cm i po to że w akwarium wiekszym o 150 l mogą się lepiej schować. Już wiesz droga shaniqo?tak...1,5 cm to duza różnica według mnie kup sobie , moze dadzą rade ale skoro masz dorosle sklary to mogą mieć ucztę ale skoro jestes mądrzejszy to prosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ja na początek bym kupił jednego lub dwa otoski na sprawdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 Ja nie napisałem że jestem mądrzejszy. Chodzi o to że rybka 4,5 cm już im się nie zmieści w ryjku. Mogą ją chyba na początku poobgryzać (płetwy) a póżniej jeszcze troche urośnie i nie będą zwracać chyba uwagi. Co o tym sądzisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ja nie napisałem że jestem mądrzejszy. Chodzi o to że rybka 4,5 cm już im się nie zmieści w ryjku. Mogą ją chyba na początku poobgryzać (płetwy) a póżniej jeszcze troche urośnie i nie będą zwracać chyba uwagi. Co o tym sądzisz?ehh... to sądzisz ze to ze im poobgryzają płetwy i ze ryby będą cierpiec będzie ok ? no prosze cie... z resztą robisz jak uwazasz tylko współczuję tym rybkom ... TDC: No Shan , no ja Cie proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 Nic się im nie stanie jak na początku troche będą miały poobgryzane płetwy. Zaczną być tolerowane odrosną płetwy i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Nie no jak będą poobgryzane to nie jest ok... Jak podrosną to skalary wcale nie przestaną obgryzać płetw przecież... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 cały temat bez sensu , bo praktycznie sam sobie odpowiedziałeś co będzie itd... że płetwy odgryza , ze odrosną , ze zaczną tolerować, osobiście uważam że w przyszłości nikomu ten temat sie nie przyda ... tak wiec najlepszym wyjściem będzie usunięcie go ...IMHO uważam że skalary nic nie zrobią otoskom , nie raz widziałem je razem , duże skalary z małymi otoskami .... i nic sie nie działo ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted November 13, 2009 Share Posted November 13, 2009 Jeśli masz takie do tego podejście(jak poobgryzają płetwy to nic się nie stanie), to nie wiem po co ten temat. A płetwy niekoniecznie odrosną - zależy jak mocno uszkodzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts