Jump to content

21 l - obsada

Recommended Posts

Nie wiele jest gatunków z tych których jest szansa na zdobycie i tych które mają małe wymagania...ale:

-bojownik

-pare sztuk gupika

-drobniczki

Oczywiście broń Boże nie wszystko razem ;)

Do tego można dołożyć krewetki.

Temat był już poruszany na forum wiele razy, poszukaj ;)

Neony - nie, a do tego musiałbyś mieć min 6 sztuk bo to ryba stadna i nie czuły by się w tym akwarium najlepiej.

Danio - nie, jest to ryba wybitnie ruchliwa, kochająca "gonitwy" po akwarium, czasem i 50 litrowy zbiornik jest dla nich ciasny.

Barwiniec - z tą akurat rybą doczynienia nie miałem, ale nie widziałem żeby ktoś ją polecił kiedykolwiek do 20l więc na pewno odpada ;)

Już zdecydowałem chyba kupie kilka gupików i w związku z tym mam pytanie czy mogę sobie kupić do tego akwarium glonojada syjamskiego lub krewetki ?? Czy glonojad syjamski i krewetki mogą przebywać w tym samym akwarium??

Krewetki tak, oczywiście.

Glonojad syjamski - skąd pomysł by rybę która dorasta do 25cm trzymać w akwarium o długości 20cm ;) absolutnie ani glonojad syjamski, ani "glonojad zbrojnik niebieski", ani otos nie powinny żyć w 25l, wymagają większych.

• 1 month later...

gupiki jak najbardziej tyko kup sobie kotnik od razu :D:D

bo szybko się rozmnożą albo dasz je im jako żywy pokarm

:lol: :

a powracając do tematu to najlepsze będą :

- bojowniki

- krewetki

- kirysek pigmej

no ale te pierwsze to już były podawane

tylko nie wiem czy pigmej będzie dobry

a i możesz mieć ślimaki 8-) 8-)

zrób tak jak ja mialem pierwszy baniak 25

kupilem 5 samic i 2 samce gupika a że mialem dużo roslin to nie musiałem odławiac i rosło kilka pokolen kolo siebie :lol::lol::):D:D:D:mrgreen::mrgreen::geek::ugeek::ugeek::ugeek:

7 gupików w tym 5 dużych samic do 20-25l?

Zdecydowanie odpada, max 3 ryby, przy czym w tym akwarium lepiej będą się czuły samce.

• 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...