Sagata Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Przejrzałam propozycje dla zbiorników o takim litrażu, oto ryby które mnie interesują. Microrasbora Erythromicro/Galaxy Zwinnik czerwonousty Pielęgnica Ramireza/kakadu Kirysek Panda Krewetki (np. Amano) Tęczanki Wernera Wielkopłetwy Gupiki (samce?) Bojownik. Zmienniak wielobarwny Brzanka sumatrzańska Karliki szponiaste. Szczególnie zależy mi na karlikach szponiastych, jednak prosiłabym również o kombinacje bez nich. Pozdrawiam. I jeszcze od razu pytanie czy Wielkopłetwy można połączyć z krewetkami, czy absolutnie same powinny być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Heh ja proponuję tak: 2x - Kakadu [parka] 4x - Zmienniak wielobarwny lub łatwiej dostępny plamisty [1+3] 2x - Karlik [podobno bardzo głośne są] 6x - Kirys panda Lub np. 3x - Bojownik [1+2] 10x - Galaxy +krwetki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rember Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Karliki wcale nie sa głośne, u mnie raczej nawet bezgłośne. Kakadu 1+3 haremik gupika 1+3 karliki 2-3 (nie będziesz miał problemu z niechcianym narybkiem gupika) Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 karliki zjedzą krewetki, nie możesz ich trzymać razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Ja bym proponował: 5x Kirysek Panda 6x Zmieniak Wielobarwny (2 samce 3 samice) 5x Gupik (same samce) Albo: 2x Pielęgniczka Ramireza (parka) 5x Kirysek Panda 6xZwinnik czerwonousty Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 nie polecam połaczenia ramirezek z kiryskami, kiryski bardzo sa ganiane, nie przy tym litrażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Czy ja wiem, sam stosowałem takie połączenie w własnoręcznie wykonanym akwarium 70L i nie miałem żadnych problemów. Jedynie podczas tarła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts