pawkens79 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 jak długo ( mniej więcej ) trzymac w kotniku młode płatki od urodzenia? już nie długo prawdopodobnie będe miał taką sytuację więc chciałbym wiedziec jak długo ,żeby nie wypuscic za wcześnie. Z góry dziękuje za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 A co to są płatki? Rozumiem, że chodzi o platkę. Trzymasz, aż podrosną na tyle by nie stać się pokarmem. Ok 1 cm rybki powinny już być bezpieczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 przy brzance różowej i molinezji 1 cm to może byc troszeczkę za mało... lepiej poczekac jeżeli zależy ci na maleństwach:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Jak nie zamierzasz hodować w innych akwariach a platek jest dużo to w ogóle nie przenoś do kotnika, część młodych i tak przeżyje a ty nie będziesz miał problemu gdzie oddać 40 ryb jak podrosną A jak Ci zależy na nich, to myślę że nie więcej niż miesiąc Ok 1 cm będą raczej bezpieczne, chyba że te twoje brzanki są naprawdę wyrośnięte Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkens79 Posted November 12, 2009 Author Share Posted November 12, 2009 zależy mi . Brzany są duże ale ostatnio gdy miałem młode gupiki to molinezje więcej zjadały, one mają większe pyszczki. Dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts