rybiarz stg Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Oto kilka pierwszych zdjęć mojego 40 l FAUNA: 2xsum szklisty 2xbrzanka różowa 1x górami niebieskie 1xkirys pstry 1x glonojad zbrojnik 3xżałobniczki FLORA: 2xmoczarka 3xkabomba 4xskrzydłokwiat 1xkrynia pływająca 2xHemigraphis exotica <--- nie znam polskiej nazwy 1xBacopa Monieri +2 sztuczne roślinki FILTR: AQUA SZUT Turbo 3W OŚWIETLENIE: 1x świetlówka 25w. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Zapomniałeś o zdjęciach Edit: Rzeczywiście obsada nie jest dobra. Skromnie i nie po mojemu :] Popracuj nad akwarium :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Z Twojej obsady to powinien zostać tylko kirysek dokup do niego kilka kirysów i wywal sztuczne roślinki.poszukaj na forum jaka obsada to Twojego baniaka była by najlpesza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Wyrzuć z baniaka skrzydłowkwiat - Spathiphyllum to jest roślina błotna, która nie nadaje się do uprawy submersyjnej. Zmień obsadę. Poczytaj trochę i będzie git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikNaGrzybach Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Radzę usunąć tez zameczek------->>>>>>i zamienić na kokos.Lepiej będzie jak zmienisz tło na bardziej jednolite i dostosujesz do wymiarów akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Proponuje jeszcze jakiś korzeń na prawdę doda uroku twojemu akwarium.Ogólnie może być,jednak pracuj dalej nad obsadą tak jak ci proponują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola888 Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 Kup kokos lub korzeń zamiast zamku i będzie ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 1.Fototapeta szpeci. 2.Obsada... całkowicie źle zorganizowana. Zbrojnik nie do 40l. Kirys ryba stadna, stado to 5-6 sztuk. Gurami też nie trzyma się pojedyńczo. Na te brzanki o wiele za małe akwarium. Sumik szklisty to też ryba stadna i masz na nią za małe akwarium. 3.Jaki filtr? Jakie światło? 4.Żwir płasko jak na stole. Zamek od biedy mógłby by być jakby pasował do reszty a nie pasuje. Zrób porządek z roślinami bo są nasadzone byle gdzie. Mod; A kiedy Ty nam swoje akwa pokazesz ? łatwo jest krytykować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybiarz stg Posted November 8, 2009 Author Share Posted November 8, 2009 po1 najważniejsze to akwarium nie jest moje raczej nie tylko moje mam je z siostra a większość jest kupowana za jej kasę a jej nie przetłumaczę że te gatunki są złe a przecież nie spłucze ich w kiblu więc narazie muszę się jakoś pomęczyć ale obsadę NA PEWNO zmienię po2 jestem początkującym akwarystą i CIĄGLE PRACUJE nad akwarium obsadą itd. więc nie spodziewajcie się cudów po3 co to tego zamku i tła zamek jest zamieniony na korzeń a tło jest to ciemnoniebieski brystol tylko nie mam czasu żeby wstawić nowych fotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybiarz stg Posted November 15, 2009 Author Share Posted November 15, 2009 nadszedł weekend więc był wolny czas więc zrobiłem parę fotek (już po remoncie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybiarz stg Posted November 16, 2009 Author Share Posted November 16, 2009 zmieniłem skład a raczej powymieniałem się ale mniejsza o to teraz wygląda to tak 5xdanio pręgowane 4xkirys pstry 7xneon innesa 2xsum szklisty 2xbrzanka różowa 1xzbrojnik pracuje nad zamienieniem sumików i brzanek na gupiki albo coś w tym stylu co by pasowało do mojego litrażu może krewetki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Danio też nie pasuje, za bardzo ruchliwa rybka, na ten litraż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Obsada nadal zła W akwa lepiej niż na początku,ale ten żwirek-okropność! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts