Adek86 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 jakie podłoże polecacie do akwa roślinnego... czeka mnie restart za jakiś czas. Aquasubstrate czy może coś Filtusa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Duży baniak mam na Tetra Complete Substrate, mały na Biogruncie. Jedno i drugie rośnie elegancko, woda trzyma parametry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 Duży baniak mam na Tetra Complete Substrate, mały na Biogruncie. Jedno i drugie rośnie elegancko, woda trzyma parametry. ale to ładujesz pod żwir czy nie trzeba??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 To tak ja nie wiem jak rośliny zachowują się w innym podłożu ale ja mam z Tetry i moge je bardzo polecić. Na samo dno TetraPlant CompleteSubstrate wyżej TetraAqua NitrateMinus na samej górze rozsypać ze 2 cm zwykłego żwirku. Ja gdy miałam problem z glonomi jak robiłam restart to dodałam jeszcze do podłoża TetraAqua NitrateMinus Pearls to takie perełki które rozsypuje się w podłożu. POLECAM Rośliny szybko się rozrastają i mają piękny kolor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 ja nie chce takiego podłoża co trzeba warstwy robić:/ szukam podłoża gotowego do użycia. sam teraz używam Aquael Acti Substrate a już nie chcę go użyć w nowym akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 ja nie chce takiego podłoża co trzeba warstwy robić:/ szukam podłoża gotowego do użycia. sam teraz używam Aquael Acti Substrate. Warstwy... Nie nie widać różnicy między "warstwami" A jeżeli nie chcesz to sama TetraPlant CompleteSubstrate i na to żwir. Ale ja jakbym inwestowała w akwarium roślinne to chyba bym zrobiła te "warstwy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 To tak ja nie wiem jak rośliny zachowują się w innym podłożu ale ja mam z Tetry i moge je bardzo polecić. Na samo dno TetraPlant CompleteSubstrate wyżej TetraAqua NitrateMinus na samej górze rozsypać ze 2 cm zwykłego żwirku. Ja gdy miałam problem z glonomi jak robiłam restart to dodałam jeszcze do podłoża TetraAqua NitrateMinus Pearls to takie perełki które rozsypuje się w podłożu. POLECAM Rośliny szybko się rozrastają i mają piękny kolor Twoje poglądy zaczerpnięte są trochę z filmu instruktażowego Tetry Wymieniłaś ładnie wszystkie produkty. Podpinam się do pytania, bo gdy będę robił restart chcę wsadzić jakieś podłoże pod żwir tylko jest ich trochę niektóre droższe niektóre tańsze. Nie chcę zbytnio wydawać dużo pieniędzy na Tetre jak mogę kupić coś tańszego o podobnym działaniu. Proszę o radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 JBL ProfloraStart też dobre kosztuje od ok. 50-75 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 JBL ProfloraStart też dobre kosztuje od ok. 50-75 zł. nie wiem czy Aquasubtrate 2 nie lepsze.... już sam nie wiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ja bym zastosował ASII, ale lepiej jak wypowie się ktoś kto ma/miał te podłoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 dobrze by było żebym dzisiaj odpowiedź dostał bo jutro do hurtowni jadę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Jak masz to Aquaela, swoją drogą większość osób go chwali, to daruj sobie wszystkie tetry itp z tej samej półki cenowej bo lepszego nie znajdziesz. Aquasubtrate 2, lub lepiej jakaś ADA Ale szczerze mówiąc możesz nie zauważyć różnicy przy ziemi za 100zł a tej z ogródka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 na ADA to mnie nie stać myślałem o Amazonii ale jak wyliczyłem to trochę by wyszło kasy :/ więc na tą porę zostaje przy ASII. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts