Morog Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 no a to moje akwarium ma ok 4 miesiecy i zaczyna sie stabilizować rybki to 14 neonów Inesa, 6 Bystrzyków, 4 Ramireski, 6 kirysów, 5 otoski, 4 kosiarki, 2 zbrojniki roślinki microssorium pteropus,microsorium windelow, micranteum, anubiasy nana, barteriechinodorusy blecheri, gladofory, bolbitis, kabomba zbiornik jest filtrowany kubelkowym EHEIMem i wewnetrznym zasilanie CO2 przez bimbrownie PH 6.6 Twardość ogólna 10p Twardość węglowa 2p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 viewtopic.php?f=22&t=1937 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Robi wrażenie,tylko karmidełko schowaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann_wla Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 A ja się tam dopatrzyłam jeszcze dwóch tetr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morog Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 ale za pomocą jego karmie fakt, do zdjecia powinienem je wyjąć jak zdobede lepszy aparat zrobie nowe tetr? ciekawe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Samo karmienie karmnikiem jest nie polecane i moim zdaniem nie wskazane, o wiele lepiej "ręcznie" karmić ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann_wla Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Oj przepraszam za te tetry - to bystrzyki. Ale najlepsze jest to że w zoolicznym, z którego często robię zakupy te rybki są nazwane jako tetra I kto ma teraz rację? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 http://www.superakwarium.pl/tetra-cesarska-id476.html Proszę zwrócić uwagę na zapis Terminy jak widać używane wzajemnie i oboje macie racje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann_wla Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 no i wątpliwości rozwiane. Dzięki Atreyu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Bardzo fajnie urządzone akwarium. Sprzęt praktycznie niewidoczny. Napisz, jak Ci się sprawuje podłożę. Nie masz problemów z czyszczeniem / odmulaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morog Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 z przodu jest plaża (nie widać za bardzo na zdjęciach) i regularnie ją przekopuje miedzy roślinkami trudno zebrać muł, ale karmie mało i nie zbiera się go dużo za korzeniem jest puste miejsce i tam też się zbierają śmieci, łatwo je wyciągnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morog Posted November 18, 2009 Author Share Posted November 18, 2009 moje akwa po przeróbce poprzestawialem troche roślinki i "obrosłem" mchem korzeń wyjołem też filtr wewnetrzny i dałem kaskade Aqua silent 2 jako filtr mechaniczny, gąbki i żywica jonowymienna nawet przyzwyczajam się już do chlapanie wyglada lepiej i rybki maja wiecej miejsca do pływania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Jak dla mnie to na tylnej roślinnej ścianie jest za gęsto i zbyt mroczno. Ale to tylko moje zdanie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Oj przepraszam za te tetry - to bystrzyki. Ale najlepsze jest to że w zoolicznym, z którego często robię zakupy te rybki są nazwane jako tetra I kto ma teraz rację? to w takim razie u Ciebie w zoologu nadają złe nazwy rybom. Bystrzyk a Tetra to co innego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morog Posted November 19, 2009 Author Share Posted November 19, 2009 tylko takie wrażenie rośliny rosną w tylniej czesci akwa a nad przednia wisi świetlowka wiec z przodu jest jasno a neony pochowane w gąszczu fajnie wygladaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolly Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Całkiem ładnie.Ja bym jednak wymieniła te wysokie szerokolistne rośliny na coś o drobnych listkach.Powiększyły by optycznie akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts