mati22s Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Witam przed chwilą gdy przyszedłem ze szkoły to na dnie leżała zdechnięta samica gupika jedno skrzele miała jak by rozcięte i połowa ogona straciła kolor inne rybki czują się świetnie co mogło byś przyczyną jej śmierci? trzymam danio gupiki neonki i kiryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
salomon666 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Może zdechła od starości... z tego co wiem to gupiki swój żywot ograniczają do 2 lat Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 raczej nie może danio jej coś zrobiły ? aha pamiętam że samiec się ciągle za nią uganiał martwię się bo to już 3 gupik w ciągu 2 tygodni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 jurny samiec zamęczył bidulkę na śmierć Link to comment Share on other sites More sharing options...
dymek Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Jak chcesz trzymać gupiki to chociaż 1 samiec plus 3 samiczki. Wiesz chociaż jakie masz parametry wody? samiczka nie była kotna czasem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati22s Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 kotna nie była Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_stanislaw Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Jak chcesz trzymać gupiki to chociaż 1 samiec plus 3 samiczki. Wiesz chociaż jakie masz parametry wody? samiczka nie była kotna czasem? W mojej kałuży po selekcji naturalnej, została jedna samica i trzy samce. Samce nie męczyły jej i nie walczyły ze sobą. Tylko samica kociła się na potęgę. Dlatego oddałem je do zoologa. Niech facet ma świeże rybki przynajmniej raz w miesiącu. Jeżeli parametry są ok. (jeśli inne żyją, to podejrzewam, że tak), to kostucha po nią przyszła. Panta rhei.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts