kamil618a Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Czesc, W moim pierwszym poście chciałem się zapytać jakie ryby mogę jeszcze wsadzić do mojego zborniczka 45 l. Narazie w akwarium znajduje się: -9 neonów inessa -3 gupiki -3 kirysy spiżowe oraz kilka roślinek: moczarka kanadyjska, taka trawka i jeszcze jedna roślinka ale zapomniałem nazwy. Chciałbym jeszcze kupić może krewetki tylko nie wiem jakie kupić i ile. Pozdrawiam, Kamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 2 kirysy spiżowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Dokup gupików i koniecznie 2-3 kiryski tego samego gatunku. I w sumie to by było na tyle, możesz pokusić się jeszcze o jakieś 5-6 otosów lub dołożyć kilka neonów, albo jako alternatywę dla gupików możesz zastosować większe od nich zmienniaki - ubarwione na całym ciele a nie tylko jak 95% gupików na płetwach i tylnej części ciała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil618a Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 Czyli mogłaby być taka obsada: -14 neonków inessa -5 kirysów spiżowych -6 gupików -a może kiedyś kilka otosków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Chcesz otosy to na twoim miejscu zrezygnowałbym z polowy neonów i gupików. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil618a Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 To zdecydowałem sie na 10 neonów, 5 gupików, 5 kirysków spiżowych a z otosków zrezygnowałem. Teraz będzie w porządku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 Dokup gupików i koniecznie 2-3 kiryski tego samego gatunku. I w sumie to by było na tyle, możesz pokusić się jeszcze o jakieś 5-6 otosów lub dołożyć kilka neonów, albo jako alternatywę dla gupików możesz zastosować większe od nich zmienniaki - ubarwione na całym ciele a nie tylko jak 95% gupików na płetwach i tylnej części ciała. Atreyu, ty naprawdę masz hopla na punkcie zmienniaków! Tak trzymaj chłopie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil618a Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Mam jeszcze jedno pytanie: czy do rybek napisanych w podpisie poniżej mogę dołożyć kilka jakiś małych krewetek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Szczerze mówiąc nie dawałabym już niczego i tak już masz sporo ryb. Po co przeładowywać akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil618a Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Ok, dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
ficiek Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Ja dodam, że Gupiki nawet przy małych umiejętnościach i nienajlepszym środowisku mnożą się jak szalone, a jest problem z oddaniem ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts