elvis000 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Witam w poście poniżej pisałem o czerwieniakach których juz niema oraz welonka dam go mamie a więc w moim akwa pływają 4 gupiki 3 kiryski 1 skalar 6 danio 3 glonojady 1 sum rekin (4CM) 1 Brzanka rekinia (5cm) CZY TO DOBRA OBSADA woda 26 stopni filtr 500/h proszę o jakieś rady pytanko co ująć a czego można jeszcze dodać ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Zła obsada, najpierw porządek później dodajemy dopiero -Kiryski, ryba stadna - 3 to nie stado, dokup min 3-4 sztuki. -Skalar - masz za małe i za niskie akwarium, trzyma się w parach poza tym, ale nie myśl o dokupywaniu drugiego bo to nie na ten litraż. -Sum rekini - o wiele za małe akwarium. Ale dobrze że czerwieniaki i welonka wyleciały, mam nadzieje że welonka do akwarium min 100litrowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Ogólnie podłączam się pod post poprzednika ale dodatkowo usunął bym Brzankę Rekinią bo to rybka bardziej stadna. Przydałoby się gdybyś podał dokładną nazwę glonojada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elvis000 Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 odnośnie suma rekina i brzanki to mają one po 5 cm i chcę je zostawić aż trochę podrosną a jak podrosną to je oddać do innego akwarium (większego) mój skalarek jest mały ma może max 3 cm czy jakbym dokupił mu drugiego żeby mu smutno nie było i podobnie jak rekinki oddał jak podrosną czy raczej zły to jest pomysł proszę o radę ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Oddać oddać jak najszybciej - z żadną rybą nie czekać bo na zdrowie im to nie wyjdzie, w tym zbiorniku będą karłowacieć - a po przełożeniu do większego akwa tego procesu już się nie zatrzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts