Elex Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Widzieliście w sklepach takie cudeńka?: (yellow ring) (caridina dragonfly) (caridina spingicola) W jakich są cenach? i jakie mają wymagania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 widziałem na allegro po 25zł/szt .... zobacz może jeszcze są , te i jeszcze pare innych odmian krewetek z Sulawesi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 w sklepach nie widziałem ale na allegro kiedyś były podobne(kolor czarny i jeszcze jakiś) cena bodajże od 150 do 300zł za sztukę... w zależności od gradacji i ubarwienia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 A czemu takie drogie? 300zł za krewecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 sam byłem w szoku jak zobaczyłem takie ceny za 1 krewetkę... nieraz sprzedaje je taka firma na allegro(nazwy nie pamiętam) i ma takie krewetki których na oczy nigdy nie widziałem wiem tylko, że czarne były najfajniejsze i najdroższe jak by ktoś miał takie na sprzedaż to.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 zestaw 10 sztuk tych krewetek jest za 999zł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 Fajnie nie? kupujesz 10 tych krewetek za 1000zł i po tygodniu ci wszystkie zdychają bo nie umiesz zapewnic im odpowiednich warunków. Co za radośc, nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mszt Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Dlatego każdy się sto razy zastanowi, zanim kupi takie drogie krewetki, dzięki czemu jest większa szansa, że tak rzadkie krewetki trafią do osoby, która będzie potrafiła dobrze o nie zadbać. Po czym je rozmnoży, zacznie sprzedawać potomstwo, co spowoduje, że stopniowo cena będzie spadać. Tak jest ze wszystkimi nowościami na rynku. Normalne prawo podaży i popytu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts