mati1531 Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Witam, mam problem z glonami rosna wszedzie na szybach na lisciach roślin na zamku, i nawet na klapie pod spodem kiedy moja pompka wyrzuca kropelki wody z akwarium [pęcherzyki powietrza gromadzą sie przy powiezchni wody i pękaja] one zatrzymują sie na klapie i własnie tam też rosnął glony.Liscie porastaja glonami i gniją.Czy ewentualnie dolanie nawozu mogło spowodować porost glonami.Ale wątpie poniewarz glony rosły w akwarium i przed dolaniem nawozu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 dolanie nawozu mogło jeszcze bardziej pobudzić glony do większego ich namnażania... skracaj czas świecenia oświetlenia do 6 godzin, nie przesadzaj z karmieniem i zrób 3-4 podmiany 30% wody co dzień. a jak te glony wyglądają?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Zrób jakieś zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1531 Posted November 4, 2009 Author Share Posted November 4, 2009 Właśnie mam pytanie dlaczego dodałem zdjęcie a nie ma go tu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 żadnych zdjęć nie widzę.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Właśnie mam pytanie dlaczego dodałem zdjęcie a nie ma go tu? Wciśnij przycisk PRZEGLĄDAJ wybierz zdjęcie, które masz zapisane w kompie/penie/etc i wciśnij przycisk DODAJ PLIK Pamiętaj, że zdjęcia muszą mieć określoną wielkość, jak jest za duże będziesz miał komunikat o tymi zdjęcie się nie doda. tak pewnie było w Twoim przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts