girzol Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Witam Mam filtr zew fluval 203 i rurka na ssaniu zagina sie na szybie przez co uniemożliwia 100% filtracje. Macie może jakieś sposoby na uniknięcie zaginania rurki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyba Posted October 31, 2009 Share Posted October 31, 2009 Witam. Mozesz uzyc kolanka od weza do pralki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
girzol Posted October 31, 2009 Author Share Posted October 31, 2009 no też o tym myślałem ale niestety nie mam takiego kolanka poza tym musiało by być bardzo małe bo mam b blisko ściane Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyba Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Jaki to waz. Srednica i czy jes kardowany jak np ma fluwal 305. Link to comment Share on other sites More sharing options...
girzol Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 średnica to 12mm wąż jest gładki, odległość między ścianą a szybą akwarium to 34mm akwarium przykrywa standardowa pokrywa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Zawiń na wężu sprężynkę z jakiegoś drutu, przesuń na planowane miejsce zgięcia, zegnij wąż formując sprężynkę aby stworzyła coś na wzór stelaża do węża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk2009 Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 Ty ekspres to pomysłowy jesteś fajny patent z tą sprężynką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morog Posted November 2, 2009 Share Posted November 2, 2009 mozna nabyć w dobrym sklepie kolanka do każdej rurki za małą cene Link to comment Share on other sites More sharing options...
girzol Posted November 28, 2009 Author Share Posted November 28, 2009 Kupiłem rurke plastikową 1/2" i nad płomieniem wygiełem ją przy odrobinie cierpliwości w kształt litery U teraz wężyk sie nie zagina. Temat można uznać za zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts