akwarelka Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Od wczoraj swietlowka migala, maz stwierdzil, ze przepalona. czy to mozliwe po 5 mies uzytkowania (15W)? Kupilam nowy zestaw. Wylaczalismy oswietlenie na noc, czy to moglo ja zuzyc? nie wiem jaka to marka, bo nic nie widac, raczej jakas "no name". Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 sprawdź połączenia przy stateczniku. Może kabel jest gdzieś luźny, lub "linka" daje o sobie znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenix79 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Migająca świetlówka to najczęściej problem spowodowany uszkodzeniem startera w przypadku stateczników magnetycznych bądź też poluzowaniem się zacisków na stateczniku elektronicznym. Jeżeli masz statecznik magnetyczny wymień starter w przypadku statecznika elektronicznego sprawdź połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Ostatnio u mnie też migały świetlówki, tę która ewidentnie nie dawała rady wymieniłem... problem zniknął. Czas użytkowania świetlówki... 10 lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 świetlówka po 10 latach to się nadaje ale na śmietnik Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Gdzie się nadaje to wiadomo ale w konfrontacji z 5 miesiącami użytkowania, 10 lat ma tu symboliczny wymiar Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 świetlówka po 10 latach to się nadaje ale na śmietnik Ja tam bym zużył na polterabend, ale ta tradycja weselna w niewielu miejscach w kraju się utrzymała Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarelka Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 Dzieki! maz tez myslal, ze to starter, sprwadzil , ale nadal migala. Wymienilismy i jest ok. W sklepie powiedzieli, ze tak jest z tym typem swietlowek (najtansza dodawana do zestawu:( Szkoda, ze sie nacielismy na taki szajs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts