Puyol Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Mam pytanie? moje akwarium ma 50l i chcialbym sie dowiedziec jaka rybe moge miec w akwarium ktora czysci bo wiem ze glonojad sie nie nadaje.moze ktos wie jaka moze byc inna ryba.Pozdro!!!1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Możesz Otoski sobie hodować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 1.Spora część ślimaków [tych nie plagotwórczych] oczyszcza akwarium z resztek - ampullaria i chyba helenki 2.Cała gama kirysów [ryba stana] - czyszczą dno w pewnym stopniu 3.Jw. Otosy [ryba stadna] <- ją też można nazwać "glonojadem" 4.Platki często lubią sobie podskubywać glony, u mnie szamają z zaciętością nitkowate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted October 28, 2009 Share Posted October 28, 2009 Helenki żywią się innymi ślimakami, więc do czyszczenia się nie nadają Oprócz ryb są też krewetki słodkowodne, które zjadają duże ilości glonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Zastanów się tak jak kolega wyżej napisał nad krewetkami Amano nieźle glony wcinają osobiście mam Fire Red i jestem zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puyol Posted October 29, 2009 Author Share Posted October 29, 2009 dzieki za pomoc!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts