Elex Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Tematy zostały ze sobą połączone, za dublowanie tematów użytkownik otrzymuje ostrzeżenie. Tak, to znowu ja, robie nowy temat bo gdybym ze edytował stary nikt by i tak nie napisał, więc chciałem się upewnic co do tej obsady: -10 neonów -6 gupikow(samce) -parka remirezek -harem pretników -3 krewetki amano lub red cherry No i czy mógłbym zamiast prętników dac tam gurami mozaikowego(x1)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted October 26, 2009 Share Posted October 26, 2009 Gurami mozaikowe rosną dość duże i mam mieszane uczucia jak będą się prezentować w takim baniaku, chyba że odmiana karłowata, Nie wiem jak ramirezki i prętniki się zachowują razem, może ktoś coś napisze, ciekawe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted November 22, 2009 Author Share Posted November 22, 2009 Mam akwa 76l i taką obsadę: -10x neon innesa -harem prętników morelowych -3x piskorek kuhla - parka ramirezek Mogę tam jeszcze dodać 1 bojka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majaluki Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 bojek i ramirezki to nie dobre połączenie, będzie wojna na 99%, może w większym zbiorniku, ja próbowałem w 60 L i nie ma szans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted November 22, 2009 Author Share Posted November 22, 2009 To co mogę tam dodac? myślałem o gupikach (same samce) to dobry pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 - 10x neon innesa Ok - harem prętników morelowych Ok - 3x piskorek kuhla Ok , ale 5 - parka ramirezek albo prętniki albo ramizery Obsada mniej więcej taka : - 10x Neon Innesa lub 10x Razbora Klinowa - 1+2 Prętnik Morelowy lub 1+1 Pięlęgniczka - 5x Cierniooczek Myesra lub 5x Kirysek ( byleby ten sam gatunek ) lub/i 5x Otosek + ( dodatek jak chcesz ) - 3x Gupik Pawie oczko lub 3x Zmieniaki Plamiste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 -10 neonów ok -6 gupikow(samce) ok -parka remirezek ok -harem pretników albo ramizery albo prętniki -3 krewetki amano lub red cherry ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted November 23, 2009 Author Share Posted November 23, 2009 Trzymam już jakiś czas pielęgniczki z prętnikami i nie wchodzą sobie w droge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts