ksys24 Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Oświetlenie Philips Aquarelle 18W Osram Fluora 15W Philips 865 18W Filtracja Kaskada AquaSzut n500 Grzałka AquaSzut 100 W z termostatem CO2 Bimbrownia Fauna 3 Pielęgnica Ramireza (2+1) 4 Kirysek pstry 4 kirysek albinotyczny 6 Rozbora klinowa Flora Żabienice, cryptocoryny, mech jawajski, blyxa japońska, bakopa, syngonium sp, Myriophyllum hippuroides. Nawozy Crypto Kulki gliniano torfowe Chemii brak Parametry Brak testów, zaraz po zakupie będę edytował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekspres Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Zakryłbym filtr - korzeniem lub roślinką. Poza tym bardzo fajnie się baniaczek prezentuje. Dopisz sobie do fauny ślimaki bo je widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Akwarium bardzo ładne, ale daj jakiś mech na korzeń, zasłoń sprzęt i będzie gitowo I jeśli to "coś" w lewym rogu to muszle to obowiązkowo je wyciągnij Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 zapowiada się nieźle jak zrobisz to wszystko co poprzednicy powiedzieli to będzie super akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Nawet nawet, przydałoby się więcej zdjęć Ze spraw technicznych nie bardzo jest do czego się przyczepić a to tylko dobrze świadczy o akwarium Można by co prawda pomyśleć nad kupnem kubełka lub chociaż kaskady, bo ten obecny filtr zajmuje sporo miejsca [wrażenie potęguje ułożony obok korzeń] i dużo psuje z wyglądu - a przy kaskadzie/kubełku będzie lepsza filtracja. Jeszcze słowo co do osady, jest ok. Żeby tylko ktoś zaraz nie wypalił że są 2 gatunki kirysa po 4sztuki, gatunek jest jeden, albinosy to najprawdopodobniej tylko odmiana pstrego. Literówka - hokejówka - nie hokejka. Można by kupić coś na glony. 5-6 otosów lub parkę zbrojnika niebieskiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Aranż bardzo sympatyczny Ja bym te badyle po lewo usunął lub obwiązał willow mossem Właściwie nie ma się czego czepić, oprócz wyeksponowanego filtra, ale widzę że coś tam posadziłeś więc czekam za główny korzeń proponowałbym jakąś rotalę, ponieważ za nią rosną rośliny szerokolistne (świetny kontrast ) Dałaby efekt wypełnienia, ale to oczywiście jak roślinki pójdą w górę. Bardzo ładny baniak ;] Akwarium bardzo ładne, ale daj jakiś mech na korzeń, zasłoń sprzęt i będzie gitowo I jeśli to "coś" w lewym rogu to muszle to obowiązkowo je wyciągnij Nie rozumiem dlaczego niektórzy wysyłają rady typu "obwiąż korzeń mchem" Bez głębszego zastanowienia ;/ Ten największy korzeń świetnie komponuje się z resztą aranżu, ale ja pisałem wcześniej ... te badyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Nie rozumiem dlaczego niektórzy wysyłają rady typu "obwiąż korzeń mchem" Bez głębszego zastanowienia ;/ Ten największy korzeń świetnie komponuje się z resztą aranżu, ale ja pisałem wcześniej ... te badyle Może ten z prawej jest ładnie wkomponowany ale ten z lewej strony ładnie by wyglądał z mchem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted October 23, 2009 Author Share Posted October 23, 2009 ekspres Niektóre roślinki są w akwarium od kilku dni a inne dosłownie 2 godziny. Dopiero skończyłem sprzątanie i poczekam trochę aż wszystko się ponownie zakorzeni i pójdzie w góre. Atreyu Zdjęcia będą jak tylko dorwe jakiś aparat. Co do kaskady bądź kubełka- już by to działało niestety akwarium stoi w witrynie starej komody i jest tam na styk miejsca więc ani kaskada ani węże od kubełka nie zmieszczą mi się tam. embarrassed Badyle na żywo wyglądają o niebo lepiej ale zastanowie się nad zmianą... Jeśli chodzi o korzeń to został docelowo "łysy" i tak dokładnie zostanie. Korcyk Na tych korzeniach z lewej jest mech niestety w małej ilości i trzeba trochę poczekać aż się rozrośnie.. Tak wygląda akwa od strony filtra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 I jak się to rozrośnie powinno to fajnie wyglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 No akwa niezłe;)) Jak roślinka się rozrośnie i schowa filtr,to daj fotkę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted October 29, 2009 Author Share Posted October 29, 2009 Pytanie z innej beczki. Co z oświetleniem. Jakoś wydaje mi się, że nie jest raczej silną stroną tego akwarium.Jaka jest wasza opinia na ten temat... Jestem otwarty na propozycje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 Philips Aquarelle 18W Osram Fluora 15W Philips 865 18W Nie jest źle, jest sporo światła i to całkiem w miarę Jakbyś się uparł to możesz dorzucić jeszcze jedną 15-18Wat daylight bo masz tam już 2 roślinne - do pełni szczęścia i lepszego odwzorowania kolorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksys24 Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 Jako, że sezon grypowy w pełni mnie też dopadła jedna z jej form, więc mam cały dzień na doprowadzenie akwarium do pożądanego stanu. Po zakończeniu operacji wstawię zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bayter013 Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 na przod bys mogl dac jakiegos anubiasa i to by byl full wypas ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts