wodzień Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Hej wszystkim forumowiczom. Z akwarystyką nie miałem za dużo wspólnego a akwarium posiadam od niecałego miesiąca. Jako że nie za bardzo znam się w tej dziedzinie to proszę o pomocne wskazówki. Czy mogę trzymać następujące rybki w takim akwarium... Obsada: -12 neon innesa - 7 danio pręgowane (różowe) - 4 miedzik - 2 tetra - 2 glonojady (1 - zbrojnik niebieski, drugi troche inaczej wygląda) - 4 głupiki (1+1) - 2 kirys Akwarium 45 l roślinki - moczarka kanadyjska, ludwigia żwirek biało czarny, korzeń, kokos grzałka 50W aqua-szut, filter 340 aqua-szut Jeżeli mam coś zmienić to proszę o cenne rady i wskazówki. Z góry dziękuję Mod: Proszę tematy zakładać w odpowiednich działach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Obsada do wymiany, za dużo ryb i nie najlepiej dobrane: -12 innes - ok. -7 danio - zbyt ruchliwe do tego litrażu, oddaj. -4 miedzik - ok. -2 tetry - ok, ale z nich bym zrezygnował z racji liczby innych ryb bo będzie ciasno. -2 glonojady - zbrojnik niebieski wymaga 100l, oddaj. Drugiego daj zdjęcie to go zidentyfikujemy, ale jak nie jest to Otos to się nie nadaje do 50l. W miejsce tych zbrojników dałbym właśnie stadko 5-6 sztuk Otosów. -4 gupiki - ok. -2 kirysy - ryba stadna, dokup minimum 4 sztuki, ważne żeby tego samego gatunku co te co już masz. No i daj zdjęcia baniaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodzień Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 niestety nie dam rady dziś zrobić foto drugiego glonojada gdyż nie chce wyjść z kokosa Dzieki za rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts