Jump to content

jaką chemię można zastosować na glony np. krasnorosty?

pielegniarz
 Share

Recommended Posts

Napiszcie jaką chemię można zastosować na krasnorosty. Nawożę 112 litrowe akwarium CO2, zaniepokoiło mnie trochę to że ph mam w dniu dzisiejszym na poziomie 8, pozostałe kh 4-5 a No3 10. Jakiej chemii moge dolać do akwarium żeby pozbyć sie tego paskudstwa?

Ja na glony zastosowałam tabletki już nie pamiętam nazwy.Wrzuca się dwie ,rozpuszczają się bardzo wolno i naprawdę niszczą glony,ale rośliny przestają rosnąć.

Ja też zacząłem stosować, ale w płynie i mi roślinki padły a krasnorosty przetrwały. Polecam lekturę http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=46&t=9136 . U mnie zadziałało

ja zastosowałem algumin ale szybko wode wymieniłem bo masakra nastąpiła. Przez 3 dni rośliny nie bomblowały ale już wracają do dawnej świetności. W porę chyba to nastąpiło. Te wszystkie preparaty dostępne na polskim rynku są beznadziejne. W Warszawie dostałem taki niemiecki środek na glony sprawdzony przez wiele osób i jest rewelacyjny firmy Femanga "Algen stop! General " Świetna sprawa nie niszczy roślin i zwierząt. Niestety chyba nie dostępny w całej Polsce. Kupiłem akurat u osób które to z Niemiec sprowadzają. Kuracja trwa 3 czy 4 tygodnie i dolewa sie 25 ml co tydzień po podmianie wody. Już po tygodniu widzę że te cholerne nitki znikają i giną Niedługo zamieszczę zdjęcie swojego akwarium jak rośliny podrosną.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...