xpamer Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 oto rybki które zamieszkują mój 200l baniaczek : 15 neonek inesa 4 ramirezki 4 skalary weloniaste 2 kiryski spiżowe 2 kiryski panda 2 zbrojniczki niebieskie 1 dorosła kosiarka 1 pretnik aaaa ... i 6 albo 7 gupików które kupiłem na samym początku na próbę i już tak zostały. Moje pytanie brzmi .. które ryby tu nie pasują, których mam się pozbyć. Chce kupić 1 LABEO .. mogę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 oto rybki które zamieszkują mój 200l baniaczek : 15 neonek inesa 4 ramirezki 4 skalary weloniaste 2 kiryski spiżowe 2 kiryski panda 2 zbrojniczki niebieskie 1 dorosła kosiarka 1 pretnik aaaa ... i 6 albo 7 gupików które kupiłem na samym początku na próbę i już tak zostały. Moje pytanie brzmi .. które ryby tu nie pasują, których mam się pozbyć. Chce kupić 1 LABEO .. mogę ? Nie ten dział na taki temat !obsada 20x neon czerwony [jesli chcesz mec skalary , bo jak skalary podrosną to zjedza innesa . Czerwone neonki rosna wieksze ] 4x skalar [po dobraniu się 1 parki zostawisz tylko 2 skalary] 2 pary ramirezek lub harem kakadu 8x kirysek panda [lub inny byle z jednego gatunku wszystkie] 4x kosiarka lub 5x otosek Labeo moze miec konflit z innymi rybami.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpamer Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 Możesz przenieść posta do właściwego działu? Bardzo przepraszam za pomyłkę. a tak ogólnie to dla czego tylko jeden gatunek kiryska? panda będzie się gryzła ze spiżowym ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 8x kirysek panda [lub inny byle z jednego gatunku wszystkie] 4x kosiarka lub 5x otosek Jeden gatunek kirysa to w 50l.Z racji tego że to ryba stadna, musi być min 5-6 sztuk i przy większej ilości gatunków robi się bardzo ciasno. I dlatego przyjęło się że jeden gatunek, jak ktoś zna powody dlaczego nie mogą być razem to chętnie je poznam W 200l możesz śmiało trzymać 2 stadka kirysów i nie będzie im to przeszkadzało. Pamiętaj tylko że pandy są parę razy droższe i bardziej wymagające. 5 otosów... tak samo jak wyżej, to w 50l a nie 200l Możesz spokojnie trzymać 2x tyle. Ale pamiętaj że kosiarki lepiej się spiszą. Reszta ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpamer Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 pandy droższe? kupiłem po 6 zł za sztukę spiżowe po 5 zł wiec o 1 zł tylko droższe ... no chyba ze gość mi sprzedał co innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 To panda na 100% Tanio, ja zawsze się spotykałem z droższymi, raz widziałem 14zł za sztukę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpamer Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 W Krakowie jest gość który sprzedaje dość tanio rybki. Zdrowe przede wszystkim. Kupiłem od niego tez kiryski spiżowe , dość duże 6-7 cm po 7 zł za sztukę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 No to u mnie w mieście w 1 sklepie musi być mega tanio skoro pandy są po 5 zł tak samo otoski i ramirezy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesnik27 Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Jakub daj namiary na ten sklep w Radomsku mam bardzo blisko a czestochowa jest zdecydowanie droższa ni to nie tylko jeśli chodzi o ryby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Sklepik w Radomsku znajduje się na ulicy Sierakowskiego, niestety nie pamiętam numeru, zaraz obok przedszkola. edit: Przykładowe ceny: otosek - 5zł p. ramireza - 5zł krewetka amano - 5zł ceny naprawdę przystępne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts