mati1531 Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Mam samice gupika w ciąży,wszystko było normalnie,ale jakchś czas temu na jej brzuchu pojawiła się różowa plama,robi się coraz ciemniesza. teraz jest już fioletowa,oczywiści że nie chodzi mi o tą czarną kropke pod brzuchem.prosze o porady i z góry dzięki Edit: Fotek nie dodałem bo ta samica jest bardzo ruchliwa jak mi sie uda zrobić wyraźne zdjęcie to je zamieszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Moim zdaniem będzie miala male gupiki bo sie chowa a to ze ma fioletową plamę ciązową to dziwne ale jak będą mlode to powinno być ok mod: ..powinno być ok? A jak nie będzie? Typowe nabijanie postów!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1531 Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 JUŻ URODZIŁA samica czuje sie dobrze. Ilość narybku to nędzne dwie rybki .Ale mam jeszcze jedno pytanie, brzuch tej samicy był w miare duży,więc dlaczego ilość narybku wynosi tylko dwa KTÓRE Z TYCH RYB MOGŁO JE ZJEŚĆ skalary, platki, danio koralowy, czy gupiki w [tym własna matka] i czy obecność ojca przy porodzie ma wpływ na ilość ocalałego narybku podkreślam że mam dużo roślin Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewoman Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 skalary są smakoszami narybku Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 nie musi odrazy urodzić wszystkich, kogoś na forum gupiczka 3 dni rodziła Link to comment Share on other sites More sharing options...
casti Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Gupiki to rybki żyworodne wiec nędzną ilością narybku sie nie martw jeszcze pożałujesz jak będziesz miał ich za dużo a co do narybku może miała tylko dwa osobniki, ale wątpię a po za tym gupiki bardzo lubią zjadać swoje dzieci w postaci narybku @Edit:Hmm właśnie się doczytałem, ze masz dużo roślinek może część narybku się tam pochowała i ich nie zauważyłeś To tak od de mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1531 Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Młode są zdrowe dzęki za porady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts