hakunamatata Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Żwirek firmy Ola z Moszczenicy powoduje mętnienie wody, płukałem go, gotowałem i dalej to samo sie dzieje... Co z tym robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 ile razy go płukałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uszniks Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Do dwóch dni od zalania wodą będzie mętna, natomiast póżniej się wszystko wyklaruje. I woda będzie krystalicznie czysta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakunamatata Posted October 17, 2009 Author Share Posted October 17, 2009 Najpierw gotowałem go przez jakieś 30 minut, potem płukałem go kilka razy w misce. Za pierwszym razem woda była kompletnie nieprzejrzysta. Grubsze kamyczki, których jeszcze nie wrzuciłem do akwarium teraz właśnie płukałem w sitku pod bieżącą wodą z prysznica, wylałem chyba z 1000 litrów, wrzuciłem je do miski z czystą wodą i wciąż nie jest dobrze. Jest lepiej ale nie idealnie. Jestem załamany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sergiusz Posted October 17, 2009 Share Posted October 17, 2009 Na początku zakładania jest tak wiem z doświadczenia a poza tym ostatnio czytałem w czasopiśmie pt "moje akwarium" że nawet po dobrym wypłukaniu przy zakładaniu akwarium woda jest mętna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts