Maksymilian Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Czemu nie mogą być 2 gatunki kirysków w ok 50 l ? A mozna otoski i kirysy przecież otoski też denne Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 otoski denne ?? Kirysek => rybka stadna, a jeżeli pomieszasz 2 gatunki i będzie tu 2 tam 2 to one nie stworzą stada taki ich kaprys Ja mam 2 gatunki, ale po 5 szt z jednego i drugiego w 240 l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Ale chodzi o dwa stada np kiryski pstre 4 i kiryski spiżowe 4 , a są np. 4 kiryski pstre 5 otoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Ale w 55 l 9 szt kirysków to już tłok ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Jak chcesz tam hodować same kirysy i otosy to ok, ale jak ma coś jeszcze w toni pływać to nie powinieneś. Kirysków nie można mieszać ze względów wypisanych wcześniej, jak już koniecznie chcesz mieć różniące się kirysy możesz kupić 3 spiżowe i 3 spiżowe odmiany albino. A otos, jak i reszta zbrojnikowatych to ryby typowo denne. To że siedzą na szybach nie czyni ich rybami wolno pływającymi w toni wodnej, w naturalnym środowisku gdzie nie ma szyb siedzą sobie w dolnych partiach wody, dlatego są to ryby denne Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 No ale my je trzymamy w akwariach gdzie mają te szyby więc nie są na dnie. Ja moich nie widziałam jeszcze na dnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Ale w 55 l 9 szt kirysków to już tłok !Mam 2 pstre i 4 spiżowe i jest ok. ale chce platki niebieskie a na spiżowe chce zamienić pstre , ale do zoologika nie oddam bo nie wiem czy kupiec ma odpowiednie wymagania , a znajmi nie mają warunków , a więc ten temat obala teorię , że 2 stada kirysków np. spiżowych i pstrych nie mogą być razem w ok. 50 l po 5 sztuk z gat. a chce mieć obsade : 1. - 1xBojownik Wspaniały - 6xNeonów Innesa - 4xKiryski Pstre lub 3 Zmieniak Plamiste ( odmiana niebieska ) - 4xKiryski Spiżowe - 3xAnatome Helena A co za różnica czy będę miał 3 górnych piętrach czy 4 w dnie a jak niektórzy mają 15 neonów 1+2 bojka kiryski i otoski po 5 sztuk , to ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Ale to z dna roślinki wyrastają i na dnie masz dekoracje itd a to zmniejsza powierzchnię "pływania" kirysków a pstre rosną duże, wiem bo sama mam olbrzymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Ani tak razem siedzą w kokosie pod filtrem czy roslinkami , a pstre są może troche większe od innych , a dekoracje to mam tylko kokos i roslinki , ale one zawsze były razem . Mod: Popraw to zdanie powyżej ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Słuchaj moje pstre były małe jak je kupiłam wielkości albinosów, a teraz samce są "ogromne" Jeżeli nie chcesz słuchać porad to po co pytasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 To co mam w kiblu spuścić pstre ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Zaczynasz mnie powoli irytować. Czy ja ci tak napisałam ? A to nie ma innych mozliwości według Ciebie ? A sklepy zoologiczne nie istnieją np ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Ostatnim razem oddałem gupiki , akilka dni póżniej byłem tam bo coś kupowałem i babka powiedziła , że zdechły Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 To przecież możesz poszukać innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Najbliższy w mieście , a mam pytanie jest cos takiego jak gatunkowe dla kirysków ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Chodzi ci o same kiryski w akwa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 No Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Wiesz co ja osobiście nie widziałam takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 Ja też , ale spróbuje zamienic się z koleżanka , bo ma dwa spiżowe , a nie ma tam dobrych warunów ma akwa ok. 80 l , a tam ok.4 gupik 1 zbrojnik 2 kirysy spiż. 1 danio ,a akwa jej wujka . A ja nie moge mieć 2 akwa , a rybki to moje jedyne zwierzątka które mogłem miec Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 No zrób tak żeby było dobrze Tym bardziej jak to Twoje jedyne pupile to dbaj o nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 A co do obsady to może być : - 1x Bojownik Wspaniały - 6x Neon Innesa - 6x Kirysek Spiżowy - 1+2 Zmieniak Plamisty ( odmiana niebieska ) - 3x Anatome Helena + potomstwo Lub - 1+2 Bojownik Wspaniały - 6x Neon Innesa - 6x Kirysek Spiżowy - 3x Anatome Helena Która lepsza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts