girzol Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Witam Mam w akwa 200l narazie dojrzewa ale w planie mam zamiar wpuścić około 50 neonów i 2 samice i samca barwniaków lub kakadu pytanie moje jest takie czy barwniaki/kakadu nie potraktują neonów jak pożywienia? Do służb sanitarnych przewiduje krewetki, otoski i kiryski lub kosiarki. W akwa jeszcze bedzie para bojowników (spuścizna po starym akwa:). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 U mnie kakadu długo pływały z neonami i raczej uwagi na nie, nie zwracały Ale za krewetkami ganiał samiec więc musisz się zastanowić Natomiast p.ramireza nie ruszają kreweci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marti Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 Mam barwniaki czerwonobrzuche i szmaragdowe. Rybki te są agresywne tylko gdy złożą ikrę i gdy bronią młodych wtedy ostro gonia inne, przy czym barwniaki szmaragdowe są łagodniejsze przynajmniej w moim przypadku niż czerwonobrzuche. Miałem kakadu i one były zdecydowanie bardziej agresywne niż barwniaki ale też w czasie tarła. W każdym razie poza tarłem nic neonkom nie powinny zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts