rabbitto Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam mam pytanie odnośnie składników do bimbrowni mianowicie widzę że niektórzy dodają sodę lub kwasek cytrynowy. do czego one maja posłużyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bemol28 Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Pewnie chodzi ci o bibrownie na bazie kwasku i sody a nie typową drożdżową viewtopic.php?f=40&t=10793 Chyba wyczytałem też gdzieś że dodanie kwasku do zacieru drożdżowego spowalnia pracę drożdży lecz pewien nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipcio_stg Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Chyba wyczytałem też gdzieś że dodanie kwasku do zacieru drożdżowego spowalnia pracę drożdży lecz pewien nie jestem. Raczej chodziło o sodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi