Sandrulka123 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 witam posiadam akwarium 220L i chciałabym hodować paletki ale w tym celu musiałabym zmienić obsade... proszę o sugestie jakie ryby ewentualnie mogłyby pozostac a jakie trzeba by zmienic obsada: 2x zbrojnik niebieski 8x gurami 2x wielkopłetw wpaniały 3x prętnik karłowaty 4x kiryski(2x panda 2x spiżowy) 4x brzanka rozowa 9x miedzik 2x węgorek 1x trzciniak 2x sum pictus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Z tego co słyszałem paletki można trzymać co najwyżej z neonami czerwonymi więc moim zdaniem albo same paletki albo paletki+neony, reszta out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 sandra paletki są naprawde bardzo ciężkie w hodowli dlugo zajmujesz się akwarystyką ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrulka123 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 no juz ok 2 lat i ostatnio własnie wpadłam na pomysł z paletkami poniewaz bardzo spodobaly mi sie te rybki ale podobaja mi sie takze gurami które hoduje i chcialabym wiedziec czy ewentualnie moga byc razem bo napewno nie tylko z neonkami można je hodowac... a jezeli tak to czemu tylko z nimi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 viewtopic.php?f=102&t=11726&p=105359&hilit viewtopic.php?f=102&t=11724&p=100909&hilit przewertuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrulka123 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 dzieki rozjasniliscie mi umysł wiec jednak zrezygnuje z paletek okzało sie że za mało o nich wogole wiem i nie chcialabym rozstawać sie ze wszystkimi moimi rybkami... a czy pozatym moglibyście cos powiedzieć o obsadzie mojego akwa? może jkies uwagi lub sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Zupa i trochę beczka prochu Znaczy za dużo różnych gatunków, pomieszanych biotopowo i niektóre bardzo bardzo agresywne Z tego co jest powinnaś wybrać jakąś połowę o jak najbardziej zbliżonych potrzebach i temperamencie. A i kirysy to ryba standa, powinno się trzymać min 5-6 sztuk danego gatunku. Więc albo zrezygnuj z jednego gatunku i dokup 4 drugiego, albo dokup po 4 do obu stadek Te sumy co masz o ile kojarzę mogą zjeść Ci reszte obsady jak będą głodne więc out Wielkopłetw i trzciniak też mogą być bardzo agresywne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrulka123 Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 ja powiem tak że raczej względem siebie rybki nie są raczej agresywne no tylko tych miedzików musze czasem dokupić bo ubywa ale z tym sie licze czasem kupuje kilka sztuk danio których też szybko ubywa no ale coś za coś a co do kiryskow to mam zamiar dokupic tylko za jakis czas bo sie przeprowadzam i niechce miec wiecej roboty z przeprowadzaniem ryb;) może powiem tak zamierzam hodowac gurami i z węgorków ani zbrojników tez nie zrezygnuje ktore waszym zdaniem inne rybki nie pasuja lub na jakie mogłabym je zamienic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandrulka123 Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 to ten temat można zakonczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts