bogos Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 I w końcu jest moje drugie większe akwarium 240l bo dal mnie 100-250 ta są już duże akwaria jak na mieszkanie w bloku a większe baniaki to są już ogromne pisze to żeby nikt się nie czepiał ze to jest małe Całość kosztowała mnie jakieś 1800zl a poniżej opis Akwarium 240l 120x50x40 cm W pokrywie znajduje się 3 świetlówki 3x 30w 1-uniwersalna akwarystyczna 1- akwarystyczna dla rybek 1-akwarystyczna dla roślin filtr Eheim Professionel 2226 grzalka 200w tlo strukturalne ceramiczne roślinki nie mam pojęcia jak się nazywają ale ładne są rybki to 3 x skalar i na razie tyle planuje poprzekładać nie które większe rybki z 100L akwarium (bocje wspaniale, zbrojniki niebieskie,grubowarga) i do kupić cos kirysków proszę o opinie i sugestie co zmienić i jakie rybki dokupić kolejne akwarium tym razem 240l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Tło robi swoje ........... Bardzo fajne akwarium ...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Twoja difenbachia jest żywa czy plastikowa (ta zielono biała roślina)? Jest to roślina lądowa w wodzie będzie Ci gnić i wydzielać trujące substancje (jak większość roślin z rodziny obrazkowatych) - rafidy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Widać ze jest żywa i jak znam życie kolega bardzo szybko się jej pozbędzie hahah Ja mam takie posadzone ale w filtrze hydroponicznym........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDivineConspiracy Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Widać ze jest żywa i jak znam życie kolega bardzo szybko się jej pozbędzie hahah Ja mam takie posadzone ale w filtrze hydroponicznym........ Z lekka kolor liści wpada w morski, pewnie to przyczyna wody. Tam gdzie masz sprawdzą się bez wątpienia. No i rację Ci muszę przyznać, że tło robi swoje. To fakt. "Przemawiają" do mnie tła wewnętrzne Poza tym , nie odbiegając zbyt od tematu, wszystko jest z umiarem w akwa. Trochę chwasta, trochę kamienia i ma wszystko wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Dokładnie ... tak Skalary jak najbardziej .ale nei zwykłe mieszańce polecam coś bardziej Rasowego - stadko ,Do tego zbrojniki i grupka kąsaczy . Ale to tylko ja tak widzę, autor może mieć inne zdanie Co do tła, miałem wewnętrzne a teraz mam zewnętrzne za szybą i wydaje mi się ze odpowiednie wykonane i podświetlone jest ciekawsze od wewnętrznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 wszystkie roslinki sa zywe kupilem je w sklepie zoologicznym wiec myslalem ze to roslinnka wodna i bedzie sobie ladnie rosla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenkins Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Akwarium nie jest brzydkie. Polecam Ci zajerzeć na stronkę http://pl.wikipedia.org/wiki/Interpunkcja. Jest tam dużo informacji, które powinny Ci się przydać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Jeśli nie masz daleko do tego sklepu to idź tam i niech ci wymienia albo oddadzą kasę za ta jedną bo to doniczkowa I nie daj sobie wpierać ze jest inaczej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
casti Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Bardzo mi się podoba, tło rewelacja ! jak i rozmieszczenie roślinek wszystko sie ładnie komponuje. Skromna opinia ode mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted November 2, 2009 Author Share Posted November 2, 2009 widok po kilku tygodniach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rogver Posted November 3, 2009 Share Posted November 3, 2009 Bardzo ładnie to wygląda, Btw masz zarypiasty korzeń w tym średnim akwarium. Można wiedzieć skąd go masz? I czy jest prawdziwy czy sztuczny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalie Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Raczej sztuczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ładne akwarium ale dolałbym więcej wody do tego dużego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 to jest sztuczny niestety w kazdym zoologinym taki kupisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProMatt Posted March 14, 2010 Share Posted March 14, 2010 Ładny i estetyczny baniaczek nic dodać nic ująć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Fajne akwarium . Dużo zyskuje dzięki tłu strukturalnemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts