dexter123 Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 jak w temacie - dzisiaj zauwazylem- otosy kupione w poniedzialek, . jak dacie diagnoze to prosze o podanie szybkiej akcji ratunkowej w akwarium mam jeszcze 12 neonos inessa, 8 krewetek, helenke oraz te 5 otoskow- na 2 lub 3 zauwazylem kropki pokazane na zdjeciach. poszlo to dalej i juz na neonki inessa :/ musze zaczac szybko dzialac bo mi popadaja ;/ juz poprawione. mod: nie ma wyjątków!! Zdjęcia na forum to: 800x600 max, a do większych rozdzielczości podaj link.Popraw to !! mod: długo jeszcze będę czekał na mniejsze zdjęcia?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 jest to ospa tutaj masz sporo opisane miałem ten sam problem viewtopic.php?f=6&t=4078 najlepszy lek sera costapur polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 dzisiai po czesciowej podmianie wody zastosowalem sera costapur 1,5ml na 60 litrowe akwarium. w tej chwili nie mam zapalonego swiatla bo pisze ,ze to przyspieszy proces leczenia ale tez przedwczoraj wieczorem mam podwyzszona temperauture do 30stopni. zostawic tak narazie czy zmniejszyc temperature po podaniu tego leku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
casti Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Też to miałem, a rybki wyleczyłem tym lekiem zostaw teraz jak masz i trzymaj temp na 30 C i z czasem ospa odejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 ale wlaczac na dzien swiatlo czy nie wogole nie wlaczac? jak nie bede wlaczal to rosliny mi beda marniec. oj nic mi nie pomagacie dzisiaj zaaplikowalem druga dawke costapuru. temp trzymam 30stopni. przez ile czasu trzymac taka temperature? i kiedy spowrotem wsadzic wegiel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts