pawkens79 Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 dlaczego molinezja czarna chowa sie w dolnym rogu akwarium i nie chce jeśc. Ma na oku cos dziwnego jakby błonę. Czy to choroba????....................... mod:polecam poczytać to: 1.Regulamin: 16. Użytkownik chcący uzyskać pomoc na forum proszony jest o podanie następujących informacji: Pojemność akwarium, obsada, parametry wody, co usprawni rozwiązywanie problemów dotyczących chorób ryb itp. itd. Im więcej informacji poda użytkownik, tym łatwiej będzie można udzielić mu pomocy. 2. viewtopic.php?f=6&t=6633 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Więc: Może to jakieś uszkodzenie (np. jakaś ryba ją zaatakowała). Może źle przeprowadzona aklimatyzacja. Niska temperatura w akwa. Już chyba tyle co mogłem wymyślić Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Ja się załamię ... podaj wiadomości o swoim zbiorniku. Głównie chodzi o parametry, temperaturę itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkens79 Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 wszystko w normie w akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 8, 2009 Administrator Share Posted October 8, 2009 Zadałeś pytanie. Ludzie chcą ci pomóc, dopytują się o szczegóły aby szybciej zdiagnozować przyczynę choroby. A zresztą, ile razy można pisać to samo,wklejać linki itp ? Chcesz odpowiedzi w końcu na twoje pytanie czy też nie ? Bo już sam nie wiem o co ci chodzi wszystko w normie w akwa Skoro wszystko normie to znaczy,że mogę już zamykać temat ? Twoja odpowiedź mnie teraz rozbroiła Link to comment Share on other sites More sharing options...
exe86 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 Miałem ten sam problem. Odpowiedź brzmi: Twoja molinezja musiała zostać zaatakowana przez innego osobnika.. Ja w akwa miałem 4 molinezje: 2 samice i 2 samce. To błąd gdyż powinien być harem. Jeden samiec molinezji "dominujący" atakował drugiego i to codziennie. Nie dawał mu spokoju. Nie dawał mu nawet zjeść. Po kilku atakach również miał bielmo na oku. Został "dziubnięty" w oko ostrą płetwą.. Jego oko powiększyło się 2...3x... Jedyna rada to usunąć jednego z samców.. gdyż jest on atakowany... Zrobić po prostu harem (1 samiec + 2..3....4 samice) Mój atakowany samiec zdechł niestety..a dominujący ma pod sobą 3 samice... i non stop mam młode molinezje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 10, 2009 Administrator Share Posted October 10, 2009 I żadnej reakcji ze strony założyciela tematu, zamykamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts