meyday1990 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Posiadam małe akwarium 25l miałem tam tylko jednego bojownika i tak miało zostać lecz kumpel poprosił mnie o przetrzymanie małego zbrojnika niebieskiego na okres dwóch dni ( ma około 4-5 cm ). Zgodziłem się bo przez dwa dni to nic mu się nie stanie a może troszkę glonów wszamać Po kilku godzinach zauważyłem lekko nadszarpnięty ogon u bojka ! Chciałbym się dowiedzieć czy mogła być to wina zbrojnika i czy ten ogon zrośnie mu się? ( nie jest "wyżarty" tylko naderwany ) Z góry thx za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola888 Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 glonek raczej tego nie zrobił ale nie jestem pewna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Zbrojniki raczej nie wykazują agresji poza swój gatunek [ale widziałem już niemiłe wyjątki od tej regóły]. Może zbrojnik był w szoku, nowe akwarium, nowa woda i parametry, bardzo mała przestrzeń dla niego. Jak nadgryzł to się zrośnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Nie chcę zakładać nowego tematu, bo pytanie dotyczy Bojownika, otóż wczoraj kupiłem ową rybkę, i ta rybka upodobała sobie miejsce między grzałką a filtrem i głównie cały czas tam "siedzi". czy to jest u tych ryb normalne?? Paramerty w normie(testy paskowe tropical :NO3 - 20, NO2 - 0, dGH - 300, dKH-120, pH ok 7) temp 26-27. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted November 1, 2009 Author Share Posted November 1, 2009 Na początku też tak miałem Rybka musi się po prostu dostosować do nowego miejsca Musisz być cierpliwy 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts