marioking Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 Czy samiczka może złożyć ikrę bez zapładniania? Bo u mnie ikra jest, tylko nic nie chce się wykluwać i nie wiem czy z tego powodu ze samczyków nie mam(może byc że nie miały chęci na tarło?), albo jest zapłodniona ale nie mam odpowiednich warunków do rozwoju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Nie możliwe w naturze jest zapłodnienie ryb ani ikry bez samca, ryby nie są wiatropylne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Nie możliwe w naturze jest zapłodnienie ryb ani ikry bez samca, ryby nie są wiatropylne. Co ty gadasz ? Oczywiście ... samiece mogą składać ikrę bez obecności samców W szczególności u zbrojnikowatych. Mario podaj ile masz tych otosków. Z ikry powinny wykluć się maleństwa po 24h Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Nie możliwe w naturze jest zapłodnienie ryb ani ikry bez samca, ryby nie są wiatropylne. Co ty gadasz ? Oczywiście ... samiece mogą składać ikrę bez obecności samców W szczególności u zbrojnikowatych. Mario podaj ile masz tych otosków. Z ikry powinny wykluć się maleństwa po 24h Czasem samice składają ikrę bez obecności samców ale narybku z tego nie będzie... a co do otosków to rozmnażanie w niewoli jest chyba wielce problematyczne... podobno Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Co ty gadasz ? Oczywiście ... samiece mogą składać ikrę bez obecności samców W szczególności u zbrojnikowatych. Mario podaj ile masz tych otosków. Z ikry powinny wykluć się maleństwa po 24h. Nigdy czegoś takiego nie słyszałem. Nic nie wykluje bez samca, a otoski bardzo ciężko jest wychować i na pewno nic z tego nie będzie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Co ty gadasz ? Oczywiście ... samiece mogą składać ikrę bez obecności samców W szczególności u zbrojnikowatych. Mario podaj ile masz tych otosków. Z ikry powinny wykluć się maleństwa po 24h. Nigdy czegoś takiego nie słyszałem. Nic nie wykluje bez samca, a otoski bardzo ciężko jest wychować i na pewno nic z tego nie będzie! Moment moment ... ale czy ja napisałem że coś z tego będzie ? Oczywiście że się nie wykluje, ale samica ikrę może złożyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 Mario podaj ile masz tych otosków. Z ikry powinny wykluć się maleństwa po 24h- TAK NAPISAŁEŚ, a on napisał że nie ma samca. Chyba masz zaniki pamięci jeżeli nie pamiętasz że coś takiego napisałeś! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts