girzol Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Witam Moja samica bojownika ma jakąś dziwną przypadłość to wygląda tak jakby miała problemy z pęcherzem pławnym albo leży na dnie albo przy powierzchni oprócz niej pływają 3 inne bojowniki i im nic sie nie dzieje jak ktoś może powiedzieć co to jest? Ja podejrzewam chorobe amoniakalną ale czemu tylko jednej coś sie dzieje filtr pracuje non stop i testy też nic nie pokazują rybka ma apetyt jednak przez problemy z pływaniem cieżko jej łapać robale (żywa ochotka dafnia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Podaj info dotyczące akwarium: dokładna obsada, litraż, parametry wody... Jak masz możliwość to daj zdjęcie samiczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Warunki w akwarium. Litraż. Parametry. Czy akwarium dojrzało. Trzymasz wszystkie bojowniki w jednym Oo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 4, 2009 Administrator Share Posted October 4, 2009 viewtopic.php?p=67574#p67574 To już zaczyna być nudne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
girzol Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 obsada: zbrojnik niebieski otosek 4 bojowniki (w tym 3szt 4 miesieczne to dzieci samicy ) akwarium 25l filtr wew aqua szut 280 NO3 10 NO2 0 GH 10-16 KH 10 PH 8 akwarium ma pół roku temp 26C oświetlenie 13W Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Rozmnożyłeś bojowniki????!!!! Ta samiczka tak pionowo to cały czas siedzi...? Zdjęcie bardzo nie wyraźne... Swoją drogą to obsada do wymiany... Zbrojnik - stanowczo za małe akwarium! Otosek - ryba stadna, minimum 5 szt. i nie tak małym zbiorniku. Bojowniki - te młode, to jaka płeć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
girzol Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 To zdjęcie rzeczywiście lipa tu są lepsze. Rozmnożyłem to nic trudnego miałem już 3 udane tarła. Zbiornik 200l już dojrzewa wiec obsada wydaje sie w tym kontekście nawet za mała. mod:zmniejsz rozmiar zdjęć!!!!!! Reg:17. Grafika wklejana do tematu nie może być większa niż 640x480px. (Za max,dopuszczamy 800x600) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts