Elex Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Taka obsada może byc?: -Parka pielęgniczek ramireza -6x gupiki(samce) -10x neony -1x zbrojnik niebieski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zu12la Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 A nie chcesz do tych samców dokupić samic? Może tak pół na pół? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 jedyne co mi się tu trochę nie podoba to to że bojownik może podgryzać ogony gupikom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 5, 2009 Author Share Posted October 5, 2009 A pasowała by tam jeszcze parka pielęgniczek agassiza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted October 5, 2009 Share Posted October 5, 2009 ale to zamiast bojownika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 6, 2009 Author Share Posted October 6, 2009 A gdyby były kiryski, gupiki i bojownik moglbym tam dac giętkozeba czarnobrzuchego? jak tak to ile sztuk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 ja bym nie dawał bojka... Jest on ładny, ale będzie sprawiał kłopoty z gupikami. Gupiki są bardzo ładne, nie są zbyt wymagające. Do 70-80l proponuję obsadę: gupik (i tutaj są dwie opcje: albo gej akwarium , albo mnóstwo narybka) dla odmiany 6 samców (najlepiej z różnych sklepów, by były każdy inny) pielęgniczka ramireza (1+1) samiec + samica kirysek na dno 5 szt (byle jedna odmiana, a nie po jednym taki mix) stadko neonów ok 10szt i to wszystko. Ewentualnie jednego zbrojnika niebieskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 8, 2009 Author Share Posted October 8, 2009 Ponoc pielęgniczki nie są zbyt dobre na początek, nie lepiej zamiast nich żebym dał prętniki karłowate? (1+1 albo 1+2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted October 8, 2009 Share Posted October 8, 2009 ja mam pielęgniczki ramireza od początku akwa (wtedy byłam zupełnie początkująca) i jakoś żadnych problemów/kłopotów nie miałam z nimi... (na szczęście ) więc sądzę że i tobie nie powinny sprawiać kłopotów Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted October 9, 2009 Share Posted October 9, 2009 jeżeli się robi podmiany wody regularnie i dba się o czystość w akwarium jak i o parametry wody to nie ma bata, by pielęgniczki padły. Oczywiście opcja haremu prętnika (obojętnie jaka odmiana) też wchodzi w grę, jednak dla mnie ładniejsze ramirezki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 10, 2009 Author Share Posted October 10, 2009 Na prawde moge dac tam zbrojka? przcież wszędzie piszą że od 100l Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicke_95 Posted October 10, 2009 Share Posted October 10, 2009 no właśnie, od 100 , a ty masz 70-80, nie?? no i jeszcze odjąć miejsce zabrane przez żwirek, itd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Niektórzy mówią że w 80 jest ok. A niektórzy szaleją i krzyczą że 200 Między 80 a 100 nie ma takiej wielkiej różnicy.W 80 procesu karłowacenia raczej nie będzie ,ale dorosłe zbrojniki mogły by mieć ciasnawo. Więc jak już koniecznie to jakieś bardzo młode sztuki na pewien czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 No właśnie, myślałem o zbrojniczku niebieskim na jakiś czas, jeżeli przekroczy 12 cm to sprzedam lub oddam komuś żeby sie nie męczył Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 przypomnę tylko, że to krzyczane 100l na zbrojniki to owszem, zgadzam się, ale nikt już nie dopowiada, że 100l wymagane jest na parę Spokojnie jednego możesz włożyć byle nie plecostomusa, lub gibbicepsa, czy innych dużych elek, bo dla nich to stanowczo za mało PS. Nie powinien przekroczyć 12-14cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elex Posted October 18, 2009 Author Share Posted October 18, 2009 No to będzie ostatecznie tak: Akwarium 76l -Zbrojnik niebieski -Parka pielęgniczek ramireza -10 neonów -6 gupików (samców) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts