darkris104 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Zostałem oszukany w sklepie! Zapewniono mnie, że kupuję akwarium 60 l a w domu jak sobie obliczyłem okazało się, że zaledwie 45 l. Mam w nim 4 skalary, 7 neonek i 3 kiryski lamparcie. Czy tak może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Skalary? Co_ty, oszalałeś? W 60l na parę skalarów przypada co_najmniej 100l. Neonki mogą być dorzuć jeszcze otoski, parkę gupików i parkę pielęgniczek ramirezek i będzie git Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Nie obsada jest pomyłka tylko sam zbiornik więc idź do sklepu i niech wymieniają......... na taki jaki chciałeś...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkris104 Posted October 3, 2009 Author Share Posted October 3, 2009 O zamianie akwarium na razie nie ma mowy - tak wypadło... Chcę zostać przy biotypie "amazońskim" więc co ewentualnie dołożyć o tych neonek i kirysków żeby było z Amazonki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Amazonka, czyli Black Water, BW, czarne wody, na początek sobie odpuść. Chyba że bardzo Ci zależy ale to wiąże się z odpowiednim podłożem, ozdobami, parametrami i zabarwieniem wody itd. Zresztą przy tym litrażu dużo więcej od neonów trzymać tam z BW nie możesz. Może zainteresuj się ogólnie Ameryką południową i środkową? Kiryski i neony się "łapią" do tego biotopu i będą się tam czuły bardzo dobrze. Oczywiście reszta obsady koniecznie do oddania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trot Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Zostałem oszukany w sklepie! Zapewniono mnie, że kupuję akwarium 60 l a w domu jak sobie obliczyłem okazało się, że zaledwie 45 l. Mam w nim 4 skalary, 7 neonek i 3 kiryski lamparcie. Czy tak może być? w takiej ciasnocie skalarom i tak wszystko jedno xD najpierw poczytaj jakie rybki jakich warunków potrzebują, potem jak się je prowadzi, potem jak się liczy objętość akwa, a potem idź do sklepu to nikt cie nie oszuka! póki co robisz od tyłu wszystko dałeś się oszukać, policzyłeś objętość teraz czas na zatrucie ryb amoniakiem i jago pochodnymi a potem zrozumiesz ze masz za duże ryby do akwa ale będzie za późno pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts