GrzesiekK Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Chciałem się dowiedzieć czy taka obsada Aqwa 50l jest w miarę dobra: 2xMolinezja Balonowa 1+1 2xŻałobniczka(Tetra Czarna) 1+1 2xMieczyk Hellera (odmiana weloniasta) 1+1 1xBrzanka Rekinia 1+0 6xNeon Inessa 2xGlonojad Zbrojnik 2+0 3xKirysek Spiżowy 2xGupik 1+1 (samica w ciąży) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Chciałem się dowiedzieć czy taka obsada Aqwa jest w miarę dobra: 2xMolinezja Balonowa 1+1 2xŻałobniczka(Tetra Czarna) 1+1 2xMieczyk Hellera (odmiana weloniasta) 1+1 1xBrzanka Rekinia 1+0 6xNeon Inessa 2xGlonojad Zbrojnik 2+0 3xKirysek Spiżowy 2xGupik 1+1 (samica w ciąży) nie , po pierwsze , pewnie nie dysponujesz odpowiednim litrażem (brzanki rosną duże)... po 2. molinezje trzyma sie w haremie 1+2 żałobniczka jest stadna - min 6szt mieczyki to samo co z molką , 1+2 brzanka rekinia jest stadna neonki - 6 ... najlepiej z 10 zbrojnik 2+0 ? chcesz 2 samce ? ... ojoj... kirysek stadny a 3 to nie stado gupiki tak samo jak z molkami i mieczykami .... 1+2 a teraz trochę o litrażu , podam Ci wymagania minimalne dla każdego gatunku Twojej wymyslonej obsady : Molinezja - min 100L Żałobniczka - min 60L Mieczyk - min 100L Brzanka rekinia -min 250L+ Neonki - min 60L Zbrojniki Niebieskie - min 100L Kirysek - min 60L Gupiki - 25L .... to tak żebyś wiedział.. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 2, 2009 Author Share Posted October 2, 2009 Chyba już nigdy nie uwierzę sprzedawcom w sklepach:/ A podobno wszystkie mogły być:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter123 Posted October 3, 2009 Share Posted October 3, 2009 Chyba już nigdy nie uwierzę sprzedawcom w sklepach:/ A podobno wszystkie mogły być:/ sprzedawcy są po to ,zeby sprzedac a to forum ,zeby sie dowiedziec co mozna kupic itd dlatego lepiej najpierw popytac- poszukac na forum zanim cos sie kupi :] powodzenia ______________________________ Moje 60L ogólne http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=22&t=10755&st=0&sk=t&sd=a&start=10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 No tak ale gdy ja kupowałem ryby to nawet nie wiedziałem jak odróżnić mieczyka od gupika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 brzanka rekinia odpada na 100% to nie ryba na twój zbiornik Co do ryb zyworodnych to ok weź sobie po parce z z kazdego gatunku i ok potem będzie ich więcej ale co do mieczykow nie radze bo mieczyki w takim malym akwarium karlowaceją Mod: ORTOGRAFIA !!!! Errykz, ile można Cię poprawiać ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 Brzanki już nie ma dałem ją siostrze do 200l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts