mateusz97 Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 mam 53 litry i nie wiem czy mam za dużo rybek welonek złota rybka danio pręgowany 2 molinezje (jedna dziś zdechła) glonojad kirysek 2 gupiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucha Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 łomatko drogo chłopaku!!! welon do sklepu od razu bo zdechnie jak nic. One potrzebują wielkiego, dobrze filtrowanego i max napowietrzonego akwa. Przynajmniej 100 litrów. Danio to stadna ryba i według mnie za żywa na taki mały zbiornik. Dla molinezji też masz za ciasno i pewnie dlatego zdechnie i druga zaraz. Glonojad natychmiast do oddania jeśli to zbrojnik. Też masz za małe akwarium. Kirysków dokup ze cztery. Gupiki trzyma się w haremach - więc jeśli masz samca i samiczkę to dokup jeszcze ze dwie samiczki. Masz tzw. zupę rybną. Nie wiem kto ci podpowiedział taką obsadę tak małego akwarium ale to jakiś totalny idiota. Jeśli tak ci powiedzieli w sklepie - że tak można - to nie kupuj już w tym sklepie. Ja bym zostawiła same gupiki i kiryski i by było malina. Zamiast zbrojnika, którego musisz się jak najszybciej pozbyć dokup cztery -pięć otosków. Są - jeśli chodzi o zjadanie glonów - milion razy wydajniejsze niż zbrojniki. Powodzenia w dalszej opiece nad baniaczkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts