mar-pow Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Witam, mam pytanko przed zmianą baniaczka na większy.Czy do: 2x Zmienniak plamisty (tzw.platka) 2x Molinezja 2x Glonojad 5x Neon Innesa mogę dodać bojownika? (od zawsze podobały mi się one). Link to comment Share on other sites More sharing options...
salomon666 Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 to zależy ile to większe akwa będzie miało litrów ale co do obsady to spokojnie możesz dodać bojka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kochanica_diabła Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Możesz dodać bojownika pod warunkiem ,że nie będzie on agresywny dla innych mieszkańców akwarium .Najlepiej kup takiego bojka , który w sklepie pływa z innymi rybkami . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar-pow Posted August 22, 2009 Author Share Posted August 22, 2009 Akwarium 60L. Za około 2 tyg znikną molinezje z niego... Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Witam, mam pytanko przed zmianą baniaczka na większy.Czy do: 2x Zmienniak plamisty (tzw.platka) 2x Molinezja 2x Glonojad 5x Neon Innesa mogę dodać bojownika? (od zawsze podobały mi się one). glonojady (przypuszczalnie zbrojniki niebieskie) również do oddania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Mój bojownik przez 2 m-ce pływał z neonami i było w porządku, ale neony (chyba z nudów ) zaczęły mu podgryzać ogon i musiałam je oddać. Z tymi inneskami to nigdy nic nie wiadomo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar-pow Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 glonojady (przypuszczalnie zbrojniki niebieskie) również do oddania... Jest to taki okaz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
embarrassed Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Otosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 glonojady (przypuszczalnie zbrojniki niebieskie) również do oddania... Jest to taki okaz: najpopularniejsze są zbrojniki niebieskie i dlatego tak pomyślałam... najlepiej dokup jeszcze ze 3 otoski-rybki stadne Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar-pow Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 hmmm 5 otosków to nie będzie za dużo ??? Myślę o dokupieniu jeszcze napewno neonów (z 10sz); z 3-4 platek i chodzi mi po głowie jeszcze bojownik. Ale nie wiem czy to nie będzie za dużo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Czyli obsada taka : - 1 Bojownik Syjamski ( samiec ) - 5 Zmieniaki Plamiste - 5 Otosków - 10 Neonów Innesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Zrezygnowałabym z bojka (bo mogą go neony i zmienniaki obgryzać...)i platek a zrobiłabym tak: 10 neon innesa 5 otosek 1+1 pielęgniczka ramieza lub 1+2 prętnik karłowaty viewtopic.php?f=39&t=7147 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts