DominikRy2n Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Chory gupik. Jest do góry brzuchem...ale pływa- 2 dzień ! Co to za choroba? Przyznaje sie ze kupiłem go wczoraj. Wszystko ładnie pieknie, z innymi malutkimi rybkami, bo chciałem cos pokolorowac w obsadzie. Akwa 50 l 2 sklalary, 6 gupikow, 14 kiryskow panda, 2 slimaki, żaba , i 3 neony. i do tego mieczyk. Mogę Wam zrobic zdjecie. Rybka jest normalnie wygieta do góry brzuchem i nadal sobie hasa pod wodą. Najdziwniej to ona je ... rozpedza sie i wpada w żarcie. Da sie to leczyc w ogole ? Szkoda mi jej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 A mi szkoda twoich rybek wszystkich... cała obsada do wymiany, przerybienie... Ryby do oddania wymiany: Skalary -> wymagają akwarium min 50cm wys. ty takiego nie masz. Oddaj je. Mieczyk -> wymaga 100 litrów i nie trzyma się pojedyńczo. Oddaj. Kirysków -> za dużo ich! połowa z tego powinna być. Neony -> jakie? 3 to nie stado, dokup więcej. Gupiki -> ok Tego gupika najprawdopodobniej nie odratujesz. Gupik ma jakieś zmiany skórne? Masz testy? W szczególności na azotany? Napisz coś więcej o akwarium. Dojrzało biologicznie przez 2 tyg bez rybek? Filtr 24/7? Czyszczony w wodzie z podmian? Podmiany raz w tygodniu 10-20%? Coś z tego - nie? to gupika zabija właśnie twoja niewiedza. edycja: Padły mi 3 gupiki i 2 mieczyki. Akwarium ma 80 litrów, nowy filter, nowy termostat, wszystkie roslinki sztuczne( moze to jest powod) mam glonojada, 3 kiryski i 2 mieczyki i jednego gupika! akwarium mam od 3 tyg, pomocy! co mam zrobic ?twój inny post, w końcu 80 czy 50l? edit: eh poprzednie ryby które miały nieszczęście być u Ciebie umarły prawdopodobnie na pleśniawkę, może ten gupik też na nią choruje... I puki się nie podszkolisz nie dokupuj już żadnych ryb, a tym bardziej takich o których hodowli nie masz pojęcia bo z tego co widzę ani jednej wymagań przed pójściem do sklepu zoologicznego nie sprawdziłeś. Najpierw wiedza - później hodowla zwierząt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted October 5, 2009 Administrator Share Posted October 5, 2009 Zobacz tutaj : viewforum.php?f=43 viewforum.php?f=39 A skoro napisałeś już w tym dziale to : viewtopic.php?p=67574#p67574 Zamykam!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts