początkujący Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Witam Chciałem wiedzieć czy w akwa 60l mogą żyć krewetki babaullti oraz red cherry z rybkami tj. 2 prętniki(samce),glonojad,2 skalary(para),4 zmienniaki,2 brzanki purpurowe(para),pielęgniczka kakadu(samiec)??? Proszę o wybranie tych które nie mogą być z krewetkami???!!! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 Kakadu może się na nie skusić Zależy czy masz zbiornik mocno obsadzony i dużo kryjówek dla nich. PS. Przemyśl swoją obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 przepraszam ale ty masz taką obsadę ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
początkujący Posted July 28, 2009 Author Share Posted July 28, 2009 Tak i dlatego chcę go zmienić proszę o radę!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yakasu Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Glonojady, brzanki i skalary za małe akwarium, więc oddaj albo na patelnie , zmieniaki też bym oddał. Kakadu masz tylko jedną więc jeżeli to samiec to dokup mu ze 3 panie. Oczywiście porób kryjówki w akwarium, nie za duże korzenie, kokoski. Są takie fajne rybki jak Proporczykowce śmiało można do nich dodać. Coś na dno (Kiryski) + te krewetki i koniec. Bo będzie zupa rybna. I teraz moja taka myśl, którą już kilka razy chciałem napisać ale mi z głowy ciągle uciekała. W zależności od koloru dna w akwarium należy kupić takie kiryski żeby nie zlewały się z dnem, bo będzie je wtedy zdecydowanie słabiej widać. Pamiętajmy że kirysy i kiryski to ryby stadne. Uwzględnijmy oczywiście gatunek Kirysa/ kiryska do wielkości akwarium. PS. U mnie wczoraj Kiryski Sterbai złożyły ikrę. Jednak Brzanki zajęły się ikrą Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 zgadzam się z yakasu same kakadu też fajnie by wyglądały + oczywiście kiryski i krewecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts