wojtek_nc Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Witam! Chciałbym zapytac czy planowana obsada będzie wporządku dla wszystkich rybek tam się znajdujących: Fauna: para barwniaków czerwonobrzuchych - przeczytałem w książcze "Wodny Świat Akwarium" U.Schliewen że strefa od 60 cm. W moim właśnie zbiorniku taka jest ale wszedzie na internecie czytałem że od 80 więc prosze o podpowiedz jak jest w praktyce bo teorie na temat tej afrykańskiej rybki już znam 10 - 15 neonów np: czerwone 4 - kiryski np: lamparcie lub spiżowe 6 - otosków Flora: nadwódka szerokolistna nadwódka wąskolistna wąkrotka moczarka bacopa drobnolistna alternathera reineka żabienica amazońska żabienica horemana anubias kongijski anubias niski możliwe że jeszcze jakieś roślinki dorzuce. Sprzęt filtr resun kubeł do 60l mam drugi filtr aquael wewnętrzny od 60 do 100l i nie wiem czy też go zamontowac do akwarium grzałka aquael do 100 l oświetlenia philips 15 albo 18 W sam do końca nie jestem pewien:/ w każdym razie mam zamiar kupic nową świetlówkę i dołożyc jeszcze jedną. czekam na dyfuzor który zamówiłem i założe bimbrownie co2 Nawozy: narazie nawoże tylko plantaminą tetry, także czekam na K2So4 i kulki gliniano torfowe, roślinki wyglądają na zdrowe ale chciałbym żeby bujnie rosły. Parametry: NO3 - ok 0 NO2 - ok 0 GH - ok 12 KH - ok 8 Ph - ok 7,2 amoniak 0 Parametry napisałem około, ponieważ mam testy te z dolnej półki i różnie to bywa z odczytem. Proszę o jakieś sugestie lub podpowiedzi związane z obsadą lub ze sprzętem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 jak dla mnie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 3, 2009 Author Share Posted July 3, 2009 Dołożyc hipcio drugi filtr wewnętrzny ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 jeżeli kubeł sobie nie radzi to zamontuj, jeżeli daje radę to nie trać cennego miejsca w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 3, 2009 Author Share Posted July 3, 2009 Ok. Dzięki. Tak zrobie - kubeł spokojnie wyrabia:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 temat zakończony, można usunąc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts