donvitocorleone Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Witam!!! To mój pierwszy post na tym forum;) Mam mały problem, ponieważ zastanawiam się czy moje akwarium (63l Amazonia) nie jest czasem przerybione? Obsada: 10x Neon Innesa 2+2 Pielęgniczka Ramireza 5x Corydoras panda 2x Otocinclus 1x Panaque Maccus (6cm) Akwarium zdobią dwa korzenie,rośliny to anubiasy i żabienice amazońskie Proszę o rady co do obsady:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_nc Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 Według mnie dwie pary ramirezek to za dużo. Otocinklus rybka stadna więc dokupiłbym jeszcze 4szt.Panaque Maccus - nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł, za mały zbiornik. I dołożyłbym więcej roślin. Reszta według mnie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 zgadzam się z poprzednikiem... oddaj jedną parkę ramirezek i panaque na rzecz otosków Link to comment Share on other sites More sharing options...
donvitocorleone Posted July 3, 2009 Author Share Posted July 3, 2009 Dzięki za uwagi:) Jednak panaque nie oddam( akwa,wiem nieco za małe),mam słabośc do nieco rzadzszych okazów, za to oddam otoski , tylko niewiem czy zostawic parkę ramireza czy może oddac tylko jednego samca ( haremik 1+2)??? PS.Szkoda,narazie nie mam warunków na większe akwa,wcześniej (3lata temu) chodowałem paletki w 200l,(ale moze już w zimie Malawi 240l ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 3, 2009 Share Posted July 3, 2009 chcesz dobra ryb ? to rób jak przystało na akwaryste... oddaj Panaque .... on potrzebuje min 240L ... na rzecz otosków w liczbie 5-6 ... a ramirezy trzyma sie w parach nie w haremie ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monta Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Zgadzam się z poprzednikami. Panaque Maccus jest dużą rybą wymagającą dużego akwarium. 2 pary ramirez to za dużo, więc oddaj i samca i samicę- tych ryb nie trzyma się w haremach. No i dokup otoski, bo 2 to stanowczo za mało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts