egon115 Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 akwarium 80-85l;) neon inessa 9 sztuk kirysek(właściwy?) 3 szt pielęgniczka ramireza(chyba samiec) (samiec jest ładniej ubarwiony??) samica zdechła:( więc chce dokupic samiczkę ramireza... i jakieś inne ryby więc zwracam się z prośbą do Was abyscie mi zaproponowali pasujące do tej obsady jakieś ładne a przede wszystkim ruchliwe rybki...żeby te akwarium bardziej ,,ożyło,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maksymilian Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 To dokup 2 kiryski , a jakie to są ? I jak to samiec ramizerki do dokup samice ja niewiem , bo nie odróżniam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
salomon666 Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Ja proponuję Razbore Klinową (przynajmneij z 7 sztuk) w połączeniu z neonami takie dwie ławice rybek będą świetnie wyglądały no i tak jak kolega wcześniej napisał dokup kiryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 ja zaproponuję coś innego neonki ,lubią tworzyć ławice i moim zdaniem jedna ławica na akwa wystarczy można by kupić jakieś większe i bardziej kolorowe ryby ,oczywiście polecam platynki (zmienniak plamisty) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipcio_stg Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 a ja polecam oczywiście 2-3 kiryski (byle ten sam gatunek), i może harem prętnika karłowatego? ładnie wyglądają i dobrze trzymają się z ramirezami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glonek Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Ja proponuję Razbore Klinową (przynajmneij z 7 sztuk) w połączeniu z neonami takie dwie ławice rybek będą świetnie wyglądały no i tak jak kolega wcześniej napisał dokup kiryski To jest moim zdaniem najlepsza propozycja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztop Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 ja bym dodał że byś miał jedną ławicę neonów kup sobie jeszcze ok 6 i tak jak wcześniej koledzy pisali kup kirysków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Widziałem już kilka razy akwa gdzie były Razbore klinowe i nie pływaly w stadku a mi się nie podobały ale to gust a neonki jak już pisali mogą być ja też popieram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 a ja polecam oczywiście 2-3 kiryski (byle ten sam gatunek), i może harem prętnika karłowatego? ładnie wyglądają i dobrze trzymają się z ramirezami Kiryski są stadne min. 5-6 sztuk żeby dobrze się czuły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 a ja polecam oczywiście 2-3 kiryski (byle ten sam gatunek), i może harem prętnika karłowatego? ładnie wyglądają i dobrze trzymają się z ramirezami Kiryski są stadne min. 5-6 sztuk żeby dobrze się czuły. hipciowi zapewne chodziło o to żeby dodać do tego co już jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Jeśli tak to w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts